1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üsküdar Vapuru Faciası'nda hayatını kaybedenler anılacak
Üsküdar Vapuru Faciası'nda hayatını kaybedenler anılacak

Üsküdar Vapuru Faciası'nda hayatını kaybedenler anılacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından "Üsküdar Vapuru faciası"nda hayatını kaybedenler için 1 Mart Çarşamba günü anma töreni düzenlenecek.

A+A-

İzmit Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İzmit ile Değirmendere arasında sefer yapan "Üsküdar" adlı vapurun şiddetli lodos nedeniyle 1 Mart 1958'de batması sonucu yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği anımsatıldı.

Her yıl olduğu gibi bu sene de faciada hayatlarını kaybedenler için anma etkinlikleri gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, "İzmit Körfezi'nde 1 Mart 1958 tarihinde, içinde çoğu öğrenci 600'e yakın yolcusuyla İzmit İskelesi'nden hareket ettikten kısa süre sonra aniden çıkan fırtınaya yakalanarak batan Üsküdar Vapuru'nda hayatını kaybedenler için 3 ayrı yerde anma etkinliği düzenlenecek." denildi.

Açıklamada, 1 Mart Çarşamba günü ilk anma etkinliğinin saat 10.30 da İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılacağına aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"İzmit Sanat Okulu Mezunlar Derneği (İZKANDER) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek buradaki etkinlikte günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapılacak, okul bahçesindeki anıta çelenk ve karanfil bırakılacak, deniz faciasında hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yazılı balonlar gökyüzüne bırakılacak. İkinci anma etkinliği saat 11.30 da İzmit Lisesi bahçesinde gerçekleştirilecek. İzmit Lisesi Mezunlar Derneği (İZ-LİDER) ortaklığındaki buradaki etkinlikte de konuşmalar yapılıp, vapur faciasında hayatlarını kaybedenler anısına okul bahçesine yaptırılan anıta çelenk ve karanfil bırakılacak. Günün son anma etkinliği saat 12.30 da İzmit Marina’da denize çelenklerin bırakılmasıyla gerçekleştirilecek."

1 Mart 1958'de Üsküdar Vapuru'nun fırtına nedeniyle batması sonucu çoğunluğunu İzmit Lisesi ve İzmit Sanat Okulu öğrencilerinin oluşturduğu 400'e yakın kişi hayatını kaybetmişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum