1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üsküdar Vapuru faciasının kurbanları anılacak
Üsküdar Vapuru faciasının kurbanları anılacak

Üsküdar Vapuru faciasının kurbanları anılacak

İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958 tarihinde, çoğu öğrenci olan 600’e yakın yolcusuyla denize açıldıktan sonra fırtınaya yakalanarak batan ‘Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybeden 76’sı öğrenci 387 kişi törenlerle anılacak.

A+A-

İzmit’ Körfez’inde 1 Mart 1958 yaşanan Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybedenler, düzenlenecek programlarla anılacak.

İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958 tarihinde, içinde çoğu öğrenci 600’e yakın yolcusuyla İzmit İskelesi’nde hareket ettikten sonra aniden çıkan fırtınaya yakalanarak batan Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybedenler İzmit’te düzenlenecek programlarla anılacak.

Programı kapsamında ilk olarak 1 Mart Cuma günü saat 10.00’da İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde okul idaresi, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği, öğrenciler ve protokolün katılımıyla okul bahçesinde anma programı gerçekleştirecek.

İkinci program ise saat 11.00’da İzmit Lisesi okul bahçesinde İzmit Lisesi okul yönetimi, öğrenciler, İzmit Lisesi Mezunları Derneği ve protokolün katılımıyla bir anma programı daha gerçekleştirilecek. Program kapsamında anıta çelenk ve karanfil bırakılacak.

Vapur faciasında hayatını kaybedenler için gökyüzüne balon bırakılacak. Son olarak saat 12.00’da İzmit Marina Sahili’nde protokol eşliğinde denize çelenk bırakılarak hayatını kaybedenler bir kez daha anılacak.

O yıllarda İzmit’in dışında lise olmadığından, sahil şeridindeki yerleşim birimlerindeki gençler, vapurla İzmit’teki sanat okuluna ve liseye gidiyorlardı. 1 Mart 1958 günü, öğrencilerle dolu Üsküdar Vapuru, şiddetli fırtına dolayısıyla ikiye bölündü. Savaş gemileriyle bir denizaltı yardıma giderken, askerler denizden ceset topladı. Havanın da soğuk olması nedeniyle yolcuların pek çoğu donarak, bir bölümü de boğularak hayatını kaybetti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4261 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.