1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'USS Enterprise' kapılarını halka açtı
'USS Enterprise' kapılarını halka açtı

'USS Enterprise' kapılarını halka açtı

Amerikan donanmasını sarsan video skandalının yaşandığı dünyanın en büyük savaş gemilerinden, ABD Donanmasına bağlı 'USS Enterprise' kapılarını açtı.

A+A-

'USS Enterprise'ın kapılarını halka ve gazetecilere açıldı. 13 Ocak’ta ABD’den ayrılan geminin Komutanı Albay Dee L. Mewbournene, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Albay Mewbournene, geçtiğimiz Ocak ayında dünyanın gündemine oturan, dönemin gemi kaptanı Owen Honors’un görevden alınmasıyla sonuçlanan, 'USS Enterprise'ta çekilen eşcinsel içerikli şakalar gibi videolar hakkındaki soruyu yanıtlarken, “Donanmamız, önemli görevler üstlenen ve çok yüksek standartlara sahip gemide çekilen görüntüleri çok rahatsız edici buldu. Sonuçta görev değişikliği yapıldı, kaptanlık görevi bana verildi. Yaşanan rahatsızlıklar geçmişte kaldı. Hepimiz, önümüze bakıyor, görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Gemi Mısır ve Lübnan'a gidecek mi?
Mewbournene, geminin rotası hakkındaki soru karşısında da şunları söyledi: “Yola çıkmadan çok önce, yani Mısır, Tunus ve Lübnan’da bahsettiğini gelişmeler başlamadan önce görevimiz belirlenmişti. Doğu Akdeniz’de devriye olarak görevlendirdik. Bu sırada gelecek yeni emirleri yerine getirmeye hazırız. Şunu söyleyebilirim ki, Enterprise, her zaman hazır halde bulunacaktır.”

Bir ABD’li subay da sohbet ettiği gazetecilere, gemilerinin Marmaris’e ve Türkiye’ye yaklaşık 10 milyon dolar bırakacağını ifade etti. Subay, “Bundan önce Portekiz’e uğradık ve 3 gün kaldık. Orada, geminin yiyecek, içecek, nakliye ve ulaşım gibi her türlü ihtiyacı için 2,5 milyon dolar harcandı. Gemiden inen askerlerin kişi başı ortalama harcaması ise 150 dolar civarında. Bu hesapla, gemimiz ve askerlerimiz 4 gün kalacağı Marmaris’e yaklaşık 10 milyon dolar bırakacaktır sanıyorum” dedi.

Yarısı 24, yüzde 95’i ise 35 yaşın altında, 585’i kadın 4 bin 500 askerin görev yaptığı 'USS Enterprise', 27 katlı bir apartman yüksekliğinde 89 bin 600 ton ağırlığında, 333 metre uzunluğunda, 77 metre genişliğinde ve 65 kilometre hıza sahip. Zincirleriyle birlikte 3o ton ağırlığındaki çapayla demir atan gemide, 44’ü F-18 olan 57’si savaş, 7’si radar olmak üzere toplam 64 uçak, 8 de helikopter bulunuyor.

TGB'liler serbest bırakıldı
Öte yandan ABD savaş gemisinin Marmaris'e gelişini protesto etmek isterken polis tarafından gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) mensubu 10 lise ve üniversite öğrencisi, çıkarıldıkları adliyede savcılıkça serbest bırakıldı.

Haber 7

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.