1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. USS Fitzgerald ile M/V Acx Crystal gemisi çatıştı
USS Fitzgerald ile M/V Acx Crystal gemisi çatıştı

USS Fitzgerald ile M/V Acx Crystal gemisi çatıştı

Japonya'da ABD donanmasına ait USS Fitzgerald adlı savaş gemisi, Yokosuka kentinin 56 deniz mili açığında M/V Acx Crystal gemisiyle çatışması sonucu ABD donanmasından 7 mürettebatın kayıp olduğu açıklandı.

A+A-

Japon Haber Ajansı Kyodo'nun haberinde, USS Fitzgerald'ın, Filipinler bayraklı konteyner gemisiyle yerel saatle 02.30 sularında çatışması sonucu destroyerden 7 mürettebatın kayıp olduğu, 3'ünün yaralandığı bildirildi. Kazada yaralanan Fitzgerald Komutanı Bryce Benson ve mürettebattan 2 denizcinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Japon Sahil Güvenlik ekipleri de kayıp mürettebatın aranması çalışmaları için devriye gemileri ve bir uçak görevlendirirken Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) de bir helikopter gönderdi.

acx-crystal.jpg

Kazada Tokyo limanına giden Filipinler bayraklı 222.6 metre uzunluğundaki 39565 DWT yük kapasiteli konteyner gemisi ve savaş gemisinin hasar gördüğü ifade edildi. Japon Meteoroloji Ajansı ise kaza sırasında havanın açık, dalga boyunun yaklaşık 2 metre olduğunu açıkladı.

ABD donanmasına ait savaş gemisi ile çatışan konteyner gemisini işleten, Japonya gemicilik şirketi Nippon Yusen, gemideki 20 mürettebatının tamamının güvende olduğunu duyurdu.

Şubat ayında 21 milyon dolarlık güçlendirme ve bakım çalışması geçiren USS Fiztgerald, Asya-Pasifik bölgesinin güvenliği için Japon donanmasıyla çalışan ABD donanması bünyesinde görev yapıyordu.

uss fitzgerald.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5227 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.