1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Uzman isimden "günübirlik tekne" uyarısı
Uzman isimden "günübirlik tekne" uyarısı

Uzman isimden "günübirlik tekne" uyarısı

Turizm sektörünün hareketlenmeye başladığı şu günlerde, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, günübirlik tur yapan teknelere binecek olan turistleri uyardı. Ufuk Teker, "Yolcular P&I sigortasını sorgulamalı." dedi.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber
twitter: @yasarozer8

Marmaris 19 Nisan Çarşamba günü Türk denizciliğinin temsilcilerini ağırladı. Marmaris Netsel Marina'da gerçekleştirilen panel, Habertürk TV'den canlı olarak yayınlandı. Paneldeki konuşmacılardan biri olan Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, denizcilikte sigortanın önemine dikkat çekti. "Yolcular P&I sigortasını sorgulamalı" diyen Teker, bu anlamda Türkiye’de en çok risk taşıyan araçların günübirlik tur yapan tekneler olduğunu belirtti. Bu yüzden bu tekneleri kullanacak olan turistlerin bilinçli olmasının önemli olduğunu kaydeden Teker, tekneye binmeden önce P&I sigortası olup olmadığını sorgulamak gerektiğini söyledi.

"Bu araçların çalışma müsaadeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından veriliyor" diyen Teker, "Bu teknelerin her yıl yenilemek zorunda oldukları denize elverişlilik belgelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı sigorta zorunluluğu istiyor. Fakat üçüncü şahıslara karşı teminat limitleri belirtilmiyor. Seferlere katılan yolcular sigortalı görünse de ne yazık ki tazminat limitleri yok." diye konuştu.

tekne-2-001.jpg

Sigortasız denize açılmalarına müsade edilmemeli

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Liman Başkanlıklarının, gezi teknelerinin sigortasız denize açılmalarına müsaade etmemesi gerektiğini ifade eden Ufuk Teker, "Denizde kazalar kara ulaşımına göre daha az olsa da hasarları ne yazık ki büyük oluyor. Burada yolculara da büyük görev düşüyor. Sigortasız araçlara binmemelerini ve sigortayı sorgulamalarını tavsiye ediyoruz. Türk P&I'ın gezi tekneleri için sunduğu sigorta ürünlerinde, yolcular, çevre ve mürettebata karşı tüm sorumluluklar sigortalanıyor. Aksi takdirde herhangi bir olumsuz durumda hiçbir şekilde yasal haklarını temin edemezler." diye konuştu.

Bu haber toplam 3991 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.