1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Vahşet anını yeniden yaşadım”
“Vahşet anını yeniden yaşadım”

“Vahşet anını yeniden yaşadım”

Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan yolculardan Gülten Sönmez, İskenderun limanına demirleyen gemiyi gördüğünde o vahşet anını yeniden yaşadığını söyledi.

A+A-

Gemiyi görmek için İstanbul'dan gelen Gülten Sönmez, çok hüzünlü bir günün gözlerinin önünden film şeridi gibi geçtiğini anlattı.

Sönmez, "O günkü dehşeti hiç unutmadık. Şimdi Mavi Marmara'yı gördüğümde sanki o anları yeniden yaşadım. İsrailli askerlerin gözündeki vahşeti gördüm. O gün geminin her tarafından ateş açtılar. Arkadaşlarımızı şehit ettiler. Şimdi gemiyi göndermişler. Yaptıkları katliamın izlerini silmeye çalışmışlar. Arkadaşlarımızın kanlarını silmişler. Kurşun izlerini ve yardım gemisi yazılarını temizlemişler. Ne yaparlarsa yapsınlar uyguladıkları katliam bir vahşet olarak kalacaktır." dedi.

İsrail'in el koyduğu gemilerin avukatı Ramazan Arıtürk ise gemilerde Cumhuriyet Başsavcısı'nın kontrolünde önce radyasyon sonra bomba araması yapıldığını ifade etti.

Arıtürk, Ankara'dan gelen özel ekiplerin çalışmalarını tamamladıktan sonra mağdur avukatları olarak kendilerinin de gemide bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

Gazetecilerin Mavi Marmara ile ilgili bir sorusunu cevaplandıran Arıtürk, "İsrailliler, saldırıda kullandıkları gaz bombaları ile silahların mermilerini hiçbir otopsi yapmadan ve yaralılara anestezi uygulamadan gemidekilerin vücutlarından çıkartmıştır. Bu da yasak olan bir takım silahların kullanıldığını ortaya koyuyor. Bu vahşeti yapan İsrail'den her türlü vahşet beklenir. Gemide yapılan ilk incelemelerde bomba ve radrasyonun olmadığı görüldü." şeklinde konuştu.

Öte yandan, gemideki incelemelerin iki gün daha süreceği tahmin ediliyor.

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.