1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Güzeloğlu'na Ziyaret
Vali Güzeloğlu'na Ziyaret

Vali Güzeloğlu'na Ziyaret

TCG Fatih Gemisi Komutanı Yarbay Öztekin Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti

A+A-

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Kuvveti (UNİFİL) görevlisi olarak bölgemizde bulunan ‘TCG Fatih Gemisi’ Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Bora Öztekin, beraberinde Deniz Kd. Yüzbaşı Kerem Kılıç ve Kd. Astsubay Murat Albayrak ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu bu tür ziyaretleri anlamlı bulduğunu ifade ederek, “Hem sizlerin kentle bütünleşmesi ve limanla buluşması hem de deniz kuvvetlerimizin böylesi hem bizim için değerli ve önemli bir deniz gücünün Mersin’le buluşması adına çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Vali Güzeloğlu konuşmasını ise şöyle sürdürdü: “İcra ettiğiniz görev de uluslar arası önem taşıyan ve Türkiye’nin bu noktadaki duyarlılığını ve sorumluluğunu yansıtan bir görev. Zaman zaman o güç çerçevesindeki çeşitli ülkelerden de ziyaretler oluyor. En son Endonezya gemisi gelmişti. Bu ziyaretler bir anlamda da, hem ülkemizin dünya barışına koyduğu katkıyı ve bölgesel ölçekteki önemini hem de Mersin’in bu anlamdaki bir liman kenti olarak vazgeçilmez yerini anlatıyor. Mersin hakikaten hem denizle bütünleşik hem de deniz kuvvetlerimizin geçmişiyle yakından ve bu anlamda da önemi noktasında öne çıkan bir ilimiz. Bir dönem Deniz Harp Okulu’nun eğitim gördüğü ki dünya savaşında, ama onun ötesinde Akdeniz Bölge Komutanlığımız olsun, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığımız olsun, deniz ve deniz kuvvetlerinin her personelinin hafızasında yer alan, görev süresinin çok canlı olan bir ilimiz. O yüzden bu anlamdaki buluşma, hem inanıyorum sizler için hem de ilimiz içinde çok güzel bir buluşmadır. Görevlerinizde başarılar diliyorum.”

Gemi komutanı Yarbay Öztekin de, Vali Güzeloğlu’na kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek, ilk defa Mersin’e geldiklerini ve Mersin’de bulundukları için de çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Virahaber

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.