1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Güzeloğlu'ndan 'Deniz' Vurgusu
Vali Güzeloğlu'ndan 'Deniz' Vurgusu

Vali Güzeloğlu'ndan 'Deniz' Vurgusu

Mersin Valisi Güzeloğlu, denizcilik sektörünün öneminin arttığını ifade ederek, sektörün hem taşımacılık, hem de yapım anlamında artan ivmesini Mersin ile de buluşturmak istediklerini söyledi.

A+A-

Vali Hasan Güzeloğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Güzeloğlu, kentin gelişiminde MDTO'nun katkılarının oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, kentin en önemli üstünlüğü ve zenginliğinin de; limanı ve deniz ticaretindeki öneminin yanında coğrafi konumu olduğunun altını çizdi. Güzeloğlu, konuya bu açıdan bakıldığında da Mersin'in dış ticaretin bağlantılandığı ve gerçekleştirildiği bir bakıma ticaretin Türkiye'ye taşındığı bir kent olarak da kendisini öne çıkarttığını vurguladı.

Deniz ticaretinin dünyada ve Türkiye'deki öneminin her geçen gün arttığını ve Türkiye'de denizcilik sektörünün hem taşımacılık, hem de yapım çerçevesindeki artan ivmesinin Mersin ile de buluşmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Hasan Güzeloğlu, "Bu Valilik olarak bizim öncelikli hedefimiz. Bu noktada da kentimizde böylesi bir odanın olması ve faaliyetlerini sürdürmesi bizim için önemli bir avantaj. MDTO yönetimine dün olduğu gibi bundan sonraki süreçte ortaya koyacakları başarılı çalışmalar nedeniyle de şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu da, bugün gelinen noktada Mersin Limanı'nın, İstanbul Limanı'ndan daha önemli bir liman olduğunu ifade ederek, 1970 ve 1980'li yılların sonunda Türkiye'deki ilk transit yük taşımacılığı ve transit işlemenin Mersin'de yapıldığını hatırlattı. Lokmanoğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Buradan giden tonaj Türkiye'de rekordu. Mersin Limanı, şu anda Doğu Akdeniz'in en büyük limanı konumunda. En fazla yükü elleçleyen limanı. Geleceğin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Çünkü Mersin'in coğrafi konumu o kadar güzel ki, limandan çok farklı yerlere hizmet edebiliyoruz."

Bu haber toplam 765 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.