1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Van Gölü'nde teknede nikah
Van Gölü'nde teknede nikah

Van Gölü'nde teknede nikah

Van'da öğretmenlik yapan Ebru Aydoğdu ve Hakan Elmas bir ilk yaparak Van Gölü üzerinde bir teknede nikah kıydı.

A+A-

Van'da öğretmenlik yapan Ebru Aydoğdu ve Hakan Elmas bir ilk yaparak Van Gölü üzerinde bir teknede nikah kıydı. Kıyılan nikahın ardından ise gelin-damat ve davetliler Akdamar Adasında halay çekip eğlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde atama kararnamelerini aldıkları gün tanışan çift 3 yıl süren beraberliğin ardından evlenmeye karar verdi. Genç damat Hakan Elmas, nikahı Van Gölü'nde kıymaya karar verdi. Arkadaşlarıyla nikÔh hazırlıklarına başlayan Elmas bir tekne kiraladı. Nişanlısı Ebru'ya birde sürpriz hazırlayan Elmas Bostaniçi Belde Belediyesi'ne başvurarak nikah tarihi aldı ve eşine sadece nikah kıyılacak günü söyledi. Nişanlısı Ebru'nun gözlerini bağlayarak İskele'ye kadar getiren Hakan Elmas, tekneye yaklaştığında gözlerini bağladığı bezi açtı. Ebru Aydoğdu, gözü açılınca şaşkın ve mutluydu. Genç çiftler, arkadaşlarının oluşturduğu koridordan alkışlarla geçen çift teknenin girişinde kaptanlar tarafından bahşiş için durduruldu. Verilen bahşişlerden sonra tekne Van Gölü'ne açıldı.

Van gölü'nde Akdamar Adası'na doğru giden tekne Van Gölü'nün ortasında durdu. Bostaniçi Belediyesi nikah memurunun kıydığı nikahtan sonra evlilik cüzdanı teknenin kaptanı tarafından gelin Ebru'ya verildi. Nikaha katılan davetliler, canlı müzik eşliğinde Türkçe ve Kürtçe şarkılarla kol bastı, çifte telli oynayıp, halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Gelin ve damat ise dans etti. Akdamar Adası'na giden çift burada Akdamar Kilisesi'ni gezdi. Böyle bir supriz karşısında çok heyecanlandığını söyleyen Ebru Elmas "Arabaya binince gözlerimi bağlayacağını söyledi. Ben bağlatmamak için direndim ama bağlamadan götürmeyeceğini söyledi bende kabul etmek zorunda kaldım. Nereye gideceğimi bilmeden geliyorduk. Çok heyecanlıydım. Eşime çok teşekkür ediyorum bana bu heyecanı ve mutluluğu yaşattığı için. Evlenecek bütün çiftlere sesleniyorum nikah kıymak için çok güzel yer Van Gölü. Herkes bu heyecanı yaşamalı" dedi.

 

Haberler

Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.