1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van'a deniz otobüsü getiriliyor
Van'a deniz otobüsü getiriliyor

Van'a deniz otobüsü getiriliyor

Siyasilerin Van Gölü ile ilgili tartışması sürerken geçtiğimiz günlerde Van Valisi Münir Karaloğlu'nun açıklaması tekrar gündeme geldi.

A+A-

Siyasilerin Van Gölü ile ilgili tartışması sürerken geçtiğimiz günlerde Van Valisi Münir Karaloğlu'nun açıklaması tekrar gündeme geldi.

Karaloğlu Van Gölü'nde deniz otobüsü seferleri başlayacağını söylerken, "Van denizinde yapımına başlanan iskelelerin tamamlanması, deniz üstü araçların yenilenmesi ve hızlı deniz araçlarının su ile buluşması lazım. Son yıllarda maalesef Van denizinin kullanımında çok büyük sıkıntı var. Biz de bu sıkıntıyı gördüğümüz için son bir yıldır Van Gölü sahiline 6 iskele yaptırdık. Bunlar olmadan Van denizini kullanamazsınız. Yani denizle ilgili altyapıyı tamamlamadan üstyapıda bir iş yapmanız mümkün değil. Van denizinde çok büyük eksikliğini hissettiğimiz, küçük araçların, gezinti araçlarının park edeceği, kışlayacağı bir marinamız yoktu. Milletvekillerimizin de çok ciddi gayretleri ile Van-Edremit'te 10 milyon bütçeli bir marina yapılması, 2011 yılı bütçesine konuldu. Şu anda projesi yapılıyor. İnşallah bahar döneminde ihalesi yapılacak ve bu yıl inşaatına başlanacak. Bu yıl içerisinde inşaatı bitmeyebilir ama önemli olan bunun başlamasıydı. Çalışmanın tamamlanmasıyla Van denizi ilk marinasına kavuşmuş olacak" demişti.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 793 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.