1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vedat Doğusel'den 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası Mesajı
Vedat Doğusel'den 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası Mesajı

Vedat Doğusel'den 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası Mesajı

Vedat Doğusel'den 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası'na ilişkin bir mesaj yayımladı. "1 Mart, hem Türk denizcilik tarihi hem de Kocaeli açısından hüzünle hatırlayacağımız bir tarihtir. 1 Mart bizler için baharın gelişinin müjdesi değil, bir yas günüdür" dedi.

A+A-

Gölcük ve Karamürsel’de lisenin olmadığı, kara ulaşım vasıtaları kısıtlı olduğu için vatandaşların vapur yolculuklarını tercih ettiği yıllardı. 1 Mart 1958’de ise İzmit’te yarım günlük eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, bu deniz yolculuklarından birinde asla hafızalardan çıkmayacak acı bir olayla karşı karşıya geldi. 

64 yıl önce bugün, İzmit-Gölcük seferini yapmakta olan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında battı. Ülkemiz tarihinin en ölümcül sivil deniz kazasında, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 kişi boğularak hayatını kaybetti. Yolcuların büyük bölümü, İzmit Lisesi ve İzmit Sanat Okulu öğrencileriydi. 

Bu sebeple 1 Mart, hem Türk denizcilik tarihi hem de Kocaeli açısından hüzünle hatırlayacağımız bir tarihtir. 1 Mart bizler için baharın gelişinin müjdesi değil, bir yas günüdür.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi olarak kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anarken, böyle acı olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel

 

uskudar-vapuru-1-sayfaya.jpg

Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.