1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. West Marine Türkiye yelkeni büyümeye doğru açtı
West Marine Türkiye yelkeni büyümeye doğru açtı

West Marine Türkiye yelkeni büyümeye doğru açtı

Rahmi Koç’un kişisel yatırımı olan ve denizle ilgili her türlü malzemenin satıldığı West Marine Türkiye, büyüme planları yapıyor. Şu anda 5 mağazası olan şirket; İzmir, Antalya ve Mersin’de mağaza açmayı planlıyor.

A+A-

Sıkı bir denizci olan Koç Holding’in Şeref Başkanı Rahmi Koç’un kişisel yatırımı olan East Marine Denizcilik, 2008 yılında denizle ilgili herşeyin satıldığı West Marine zincirinin bir halkasını İstanbul Kartal’da açtı. 1968’de kurulduğunda sadece naylon halat satan West Marine, ABD’de 300’den fazla mağazası olan bir zincir. ABD dışında Porto Riko ve Kanada’da mağazaları olan West Marine, ilk tek franchise’ı Rahmi Koç’a verdi.

BAYİLİK VERECEK

Bugün Kartal dışında Kalamış, Bodrum, Marmaris ve Göcek’teki mağazaları ile Ayvalık’taki bayisi kanalıyla denizseverlere ulaşan West Marine, büyüme planları yapıyor. Hedef Antalya, İzmir ve Mersin’de mağaza açmak, internet mağazasının satışlardaki payını artırmak... 2008’den bu yana büyüyerek yollarına devam ettiklerini söyleyen Genel Müdür İlkim Sancaktaroğlu, “Orta ve uzun vadeli planlarımızın arasında ağırlıkla marinaların olduğu hemen hemen her yerde mağazalarımız ve bayilerimiz aracılığıyla tüketicilerle buluşmak var. İzmir, Antalya ve Mersin’in de aralarında olduğu bir çok yerde fizibilite çalışmaları yürütüyoruz. Bayilik de verebiliriz” diye konuştu.

2013 yılını yüzde 25 büyümeyle kapattıklarını kaydeden Sancaktaroğlu, “2014 için de yüzde 30 büyüme hedefliyorduk. Ancak son gelişmeler yüzünden tahminler allak bullak oldu. Bütçede revizyona gideceğiz ama küçülmeye gitmeyeceğiz. Yelkenleri büyümeye açıyoruz. Durmak gibi bir planımız yok” dedi.

KURUMSAL SATIŞ ARTACAK

Türkiye’de tekne pazarının her yıl yüzde 10-15 büyüdüğünü anlatan Sancaktaroğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de 5 metrenin üzerinde 35 bin tekne var. Bunlara her yıl 1.000-1.500 yeni tekne ekleniyor. Ekonomide birden daralma olmazsa potansiyel yüksek. Kurumsal satışlarımız şu anda toplam satışlarımızın yüzde 20’sini oluşturuyor. Bu oranı yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz.”

CNR Avrasya Boat Show’a katılacaklarına da değinen Sancaktaroğlu, fuarın denizcilik sektörünün gelişimine üst düzeyde katkı yapan bir organizasyon olduğunu vurguladı.

DOĞUDAN ÇOK SİPARİŞ GELİYOR

Türkiye’nin her yerinden sipariş aldıklarını belirten İlkim Sancaktaroğlu, şu bilgileri verdi: “İnternet sitesinden satışlarımızda birinci sırada İzmir var, onu İstanbul takip ediyor. Ankara ve doğusundan gelen siparişler ise toplam internet satışlarımızın beşte birini oluşturuyor. Mağazalar içinde en iyi iş Bodrum’da yapılıyor. Kartal ikinci, Marmaris üçüncü sırada.”

İNTERNETİN PAYI ARTACAK

İLKİM Sancaktaroğlu, sistemlerinde 10 binin üzerinde ürün olduğunu anlattı. Sancaktaroğlu, “Müşterilerimiz mağazalarımızda bakım tamir malzemesinden deniz gözlüğüne kadar aklınıza gelebilecek tüm ürünlere tek bir yerden ulaşabiliyor. 25’in üzerinde markanın distribütörüyüz. Yeni markalarla görüşüyoruz. İnternet satışlarında iddialıyız. Sitemizi yeniledik. Ciroda yüzde 5’lerde olan internet satışlarının oranını yüzde 10’lara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1166 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.