'Yabancı dil konusunda yetersizlik var'

'Yabancı dil konusunda yetersizlik var'

Bizde denizcilikle ilgili eğitimin daha ziyade deniz turizmiyle ilgili olduğunu Türkiye’de ilk Yat Kaptanlığı Meslek Lisesi’nin Bodrum’da açıldığını,...

A+A-

Bizde denizcilikle ilgili eğitimin daha ziyade deniz turizmiyle ilgili olduğunu Türkiye’de ilk Yat Kaptanlığı Meslek Lisesi’nin Bodrum’da açıldığını, buradan mezun olanların şimdi yatlarımızda kaptanlık yaptığını ve Oda’mızın bu talebelere stajları konusunda destek olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde Denizcilik Meslek Yüksek Okulu kurulduğunu ve okulun branşlarının Yat Kaptanlığı, Yat İnşa, Bakım Onarım ve Deniz Turizmi olduğunu ve bu okulların açılmasına Oda’mızın önderlik ve rehberlik ettiğini söyleyebilirim. Şu anda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne tahsis edilmiş 6 dönüm arazide Denizcilik Meslek Yüksek Okulu inşaat çalışmaları Oda’mız, sivil toplum kuruluşları ve şahısların katkıları sağlanarak devam etmektedir.

Gördüğümüz en büyük eksiklik gelen talebelerin oraya gelmeden önceki eğitimlerinin çok zayıf olması ve özellikle denizciliğin olmazsa olmazı yabancı dil konusundaki yetersizlik. Ayrıca sıkı disiplin isteyen denizcilik eğitimi için dışarıdan gelen talebelere yatılı imkan sağlanması da oldukça önemli bir konu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.