1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YAF DIESEL yeni sistemini tanıttı
YAF DIESEL yeni sistemini tanıttı

YAF DIESEL yeni sistemini tanıttı

YAF DIESEL ile Çin merkezli BSKY ortaklığında piyasaya sürülen yeni Ballast Water Management System’in tanıtımı denizcilik sektörü bir araya getirdi.

A+A-

YAF DIESEL ile dünyanın önde gelen Ballast Water Management System üreticisi Çin Menşeili BSKY işbirliğinde düzenlenen tanıtım toplantısı Tuzla’daki Holiday Inn Otel’de gerçekleşti. Sektörde uzun yıllara dayanan bir tecrübeyle hizmet veren YAF DIESEL ile Çin merkezli BSKY işbirliğiyle düzenlenen seminerde patenti BSKY'ye ait olan hidrosiklon teknolojisine sahip yeni Ballast Water Management System'inin tanıtımı gerçekleştirildi.

BSKY firmasının başmühendisi Bae Chang Hyun toplantı kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada, balast suyu sistemlerinde yaşanan tipik sorunlara çözüm önerileri getirerek uyguladıklarını ifade etti. Hyun, fiziksel endişelerle çok fazla ekipman gerektiren kimyasal süreç yerine UV teknolojisini kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.  Hyun, bakım konusundaki endişelerini gidermek için piyasadaki en yüksek kaliteli filtreleri kullanmayı tercih ettiklerini ama bunların bir süre sonra bozulabildiğini, ve dolayısıyla filtre sistemini dışarda bıraktıklarını belirtti. Hyun, filtre sistemlerinin çok sık bozulabildiğini bunun önüne geçtiklerini testlerle tatbik ettiklerini söyledi. Toplantıda yeni sistemin birçok uluslararası klass kuruluşu tarafından sertifikalandırıldığı belirtildi.

Denizcilik sektörünün yoğun ilgisinin olduğu yeni ürünle ilgili seminere katılanlar çok sayıda soru yönelttiler.

"GEMİ ÖMRÜ KADAR GARANTİSİ VAR"

Yaf Diesel Direktörü Yusuf Kanıcı yeni ürün hakkında yaptığı açıklamada, "Dünya denizlerini kirleten 4 önemli nedenden biri balast suları. Bu sistem tabii ki dünya denizlerinin temiz kalması sağlanıyor. Yaf Diesel BSKY marka balast suyu sistemlerinin satış temsilciğini aldı. Dünyada filtresiz ve kimyasalsız çalışan tek sistem. Hidrosiklon denilen ön filtreleme yoluyla merkez kaç kuvvetiyle filtreleme yapıyor.  Aslında herhangi bir filtre yok. Herhangi bir değişen parça yok, herhangi bir bakım gerektiren bir şey yok. Bizim filtre yerine kullandığımız hidrosiklonun gemi ömrü kadar garantisi var. Gemi ömrü boyunca hiç açıp bakmanızı bile gerektirmeyen bir parça. Bu şekilde garanti veriyoruz. Ultrasonic reaktörle bir takım organizmalar onda ölüyor, onda ölmeyenler de ultra viole’ye giriyor. Ondan sonra balast tankına temizlenmiş olarak biz o suyu alıyoruz. Gemi yanaştığı limanda aldığı suyu denizle boşaltırken, o mikro organizmalardan ve pisliklerden arındırılmış olarak, başka yerde boşaltıyor. Böylece denizlerin ekolojik dengesi sağlanıyor. Sistem Kore teknolojisi, Kore Çin ortak ve Çin’de üretim. Major parçaların çoğu Kore, Japonya ve Avrupa’da üretiliyor" ifadelerini kullandı.

img_1639.jpgimg_1646.jpg

 

 

 

 

 

Vira Haber

Bu haber toplam 5533 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.