1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Yağ Yakan Matcha Çayı ve Faydaları Nelerdir?
Yağ Yakan Matcha Çayı ve Faydaları Nelerdir?

Yağ Yakan Matcha Çayı ve Faydaları Nelerdir?

İçeriğinde bol miktarda antioksidan bulunduran maça çayı; magnezyum, mineral, c vitamini, krom ve selenyum açısından da oldukça zengindir.

A+A-

Yoğun klorofil içermesi sebebiyle yeşil renge sahip ve toz halinde suyla karıştırılarak tüketilen matcha çayı, zayıflama konusunda oldukça etkilidir.

Matcha çayı nedir? Ne kadar içilmelidir?

Matcha çayı yeşil çay tozu olarak bilinmektedir. Güçlü bir besin değerine sahip olan bitki çayı, yeşil rengiyle de dikkat çekmeyi başarmaktadır. Japonya'da üretilen maça tea, özel tekniklerle hazırlanmaktadır. Yeşil çay yaprakları kurutulma işleminde, içeriğinde yer alan yararlı bileşenleri yitirir. Matcha çayını yeşil çaydan daha faydalı kılan en önemli özelliği de kurutulma işleminden geçmeden öğütülmesidir. Bu sebeple kokusu yeşil çaya nazaran daha yoğundur. Bitki sıkıştırılarak toz haline getirilir ve koku içeriğine hapsedilmiş olur. Çay olarak tüketilmesinin yanı sıra yemeklerde ve tatlılarda da tercih edilebilmektedir. Yeşil bitki çayının günde en fazla 2 fincan tüketilmesi önerilmektedir. Her fincana bir çay kaşığı toz ilave edilerek karıştırılır ve bekletilmeden içilir.

Matcha çayı zayıflatır mı? Faydaları nelerdir?

Matcha çayı zayıflamaya yardımcı olması yönüyle sıklıkla tercih edilmektedir. Yeşil bitki çayının metabolizmayı hızlandırması en çok bilinen faydaları arasında yer alır. İçeriğinde birçok vitamin ve mineral bulunduran çay, vücudun yenilenmesine katkı sağlar. Vücuttaki enerjiyi de artırarak kişilerin daha uzun süreli ve tempolu spor yapabilmesine yardımcı olur. Göbek bölgesinde meydana gelen yağlanmaların giderilmesinde etkili olan bitki çayı, sporla desteklendiğinde kalıcı bir etkiye sahip olmaktadır. Tüm bu faydalarının yanı sıra yüksek besin değerine sahip olması yönüyle vücudun bağışık sistemini güçlendirerek hastalıkların önüne geçmeye yardım eder.

Matcha çayının içinde neler var?

İçeriğinde bol miktarda antioksidan bulunduran maça çayı; magnezyum, mineral, c vitamini, krom ve selenyum açısından da oldukça zengindir. Hastalıklara karşı koruyucu bir etkiye sahip olan c vitamini, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Çinko da; soğuk algınlığını önleme, hafızayı güçlendirme ve bağışıklık sistemini düzenleme gibi etkilere sahiptir. Vücutta enerjinin artmasına yardımcı olan ve yeşil bitki çayında bulunan bir diğer mineral de magnezyumdur. Vücut için büyük bir öneme sahip olan bu mineral halsizliği önlemektedir. Selenyum ise antioksidan özelliğe sahip olup kanser hastalığına karşı önleyicidir. Krom da insülin etkinliğini artırarak vücuda büyük faydalar sağlamaktadır.

Maça çayının tadı nasıldır? Zararlı mıdır?

Maça çayı öğütülme işleminden geçtiği için kokusu yeşil çaya kıyasla daha ağırdır. Sıcak suyla birlikte hazırlanması sebebiyle de daha hissedilir bir kokuya ve tada sahiptir. Çayın tadına alışamayanlar içerisine az bir miktarda bal koyarak tüketebilirler. Çayın sıcak olarak tüketilmesi önerilmektedir. Kokusuna alışana kadar soğuk tüketilmesi de uygun görülmüştür. Her bitkisel üründe olabileceği gibi maça çayının da belli zararları görülebilmektedir. Bu açıdan matcha çayı şikayet yorumları incelendiğinde bu çayın önerilen miktarın dışında aşırı tüketildiği zaman birtakım yan etkilere neden olabileceği gözlemlenmiştir. Belli bir hastalığı bulunan ve ilaç kullanan kişilerin doktor kontrolü altında kullanmaları önerilir. Matcha çayı, emziren anneler tarafından belirli bir aydan sonra kullanılmalıdır.

Bu haber toplam 10855 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.