1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yağmur İstanbul'u teslim aldı
Yağmur İstanbul'u teslim aldı

Yağmur İstanbul'u teslim aldı

İstanbul'da gece yarısından sonra şiddetini artıran sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

A+A-

İstanbul'da beklenen yağmur geldi. Özellikle Kıraç ve Büyükçekmece'de etkili olan sağanak yağış sonrası bazı ev ve işyerlerini su bastı. Yollarda su birikintileri oluştu. Kıraç Atatürk Mahallesi Kuruçeşme Caddesi'nde bulunan birçok ev ve işyeri yağan yağmur sebebiyle su altında kaldı. Evlerin içi yarım metre su ile doldu. Vatandaşlar bir taraftan temizlik yaparken diğer taraftan oluşan hasarı hesaplamaya başladı. Evi su basan vatandaşlardan Mustafa Deniz, "10 yıl önce böyle bir sorun yoktu. Belediye burada dolum çalışması yapıyor. Bu yüzden evlerimiz su basıyor. O dolum alanı eski haline gelirse evlerimize su basmayacak" dedi.

Yarım saat yağmur yağdı, onlarca ev sular altında kaldı

Esenyurt'ta yaklaşık 30 dakika etkili olan sağanak yağmur nedeniyle onlarca ev sular altında kaldı. Kanalizasyon kanallarının tıkalı olması nedeniyle, caddenin dere yatağına dönüştüğü mahalledeki çevre sakinleri Esenyurt Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Meteoroloji'nin akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da yoğun yağış yaşanacağına dair uyarılarının ardından AKOM alarma geçti. Yaklaşık 30 dakika boyunca yağan ve aralıklarla devam eden yağmur, İstanbul'da önemli bir soruna neden olmazken Esenyurt ilçesi Atatürk Mahallesi olumsuz etkilendi. Yağışlarla biriken sular, kanalizasyon kanalından geçemediği için taştı. Caddeler lağım suyuyla doldu. Sümbül Efendi Sokak'da dereyi andıran görüntüler oluştu. Giriş kattaki ve bodrum kattaki onlarca evin yanı sıra Kıraç İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni su bastı. Evlerin içindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Pis su, kanallardan geçemeyince olay yerine kepçe ve iş makineleri çağrıldı. Toprak yoldan pis suyun gitmesi için yol açan iş makineleri suları tahliye etmeye çalıştı. Tahliye sırasında İSKİ'ye ait vidanjörler de kullanıldı.

Evlerinin bir anda sular altında kaldığını gören çevre sakinleri, yaşananlardan Esenyurt Belediyesi'ni sorumlu tuttu. Belediye yetkililerine tepki gösteren vatandaşlar, ilgililerin sorunlarına çare bulmadığını öne sürdü. Evindeki tüm eşyanın tahrip olduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Aşkın Balcı, yaklaşık 10 dakika yağmur yağdı. Kanalizasyon kanalları dar olduğu için ve pislikler kanalı tıkadığı için yağmur suyu, kanallardan geçemedi. Onlarca kere kanalizasyon kanalının büyültülmesi yönünde dilekçe verdik. Ama bizimle ilgilenen olmadı. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Tüm eşyasının yeni olduğunu ve tüm emeğinin bir gecede yok olduğunu kaydeden Şeyma Kara, evimin içinde yarım metre su birikintisi var. Su baskının olduğu sırada ikiz çocuklarım evdeydi. Ya onlara bir şey olsaydı! Kim hesabını verecekti?" diye tepki gösterdi.

AJANSLAR

Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.