1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yalova-Pendik hattında seferler artıyor
Yalova-Pendik hattında seferler artıyor

Yalova-Pendik hattında seferler artıyor

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan’ın geçtiğimiz günlerde İDO'ya yapmış olduğu ziyarette gündeme gelen Yalova-İstanbul ulaşım sorununun ardından İDO, Yalova-Pendik arasında karşılıklı olarak sefer artırma kararı aldı.

A+A-

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile İDO arasında gercekleşen görüşmeler neticesinde 20 Kasım 2014 Perşembe akşamından bu yana Yalova-Pendik arasında her gece saat 24.00’te karşılıklı seferler devreye giriyor. Konuyla ilgili veri (bilgi) veren Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"YALOVA İSTANBUL'A BAĞLANACAK"

“Bilindiği üzere Pendik’te akşam saat 21.30’dan sonraya kaldığınız vakit , eğer arabanız yok ve Topçular’a gitme imkânınız da bulunmuyor ise İstanbul ile Yalova arasındaki deniz ulaşımı bağlantısı belirgin bir saatten akabinde tümünün kopuyordu. En nihayet 21.30’daki sefer saati İstanbul’a giden ya da Yalova’ya gelen açısından bir işe yaramıyordu. Bir hasta ziyaretine ya da bir iş görüşmesine ya da bir sportif, kültürel etkinliğe giden insanlarımız mağdur oluyorlardı. Bu olumsuz vaziyet , sadece Yalova yolcusunu değil, aynı zamanda Bursa’ya gelip gidecek olan vatandaşlarımızı da olumsuz etkiliyordu. Saat 24.00’te karşılıklı seferlerin devreye girmesi önemli bir problemi ortadan kaldırmış olacaktır. Ayrıca, ilave olarak konulan ve karşılıklı olarak yapılacak olan 24.00 seferi ile Yalova’nın İstanbul’la bağlantısı daimi hale gelecek, bu da Yalova ekonomisinin canlanmasına, ticaretin artmasına vesile olarak üyelerimiz ile esnafımızın iş hacimlerinin fazlalaşmasını sağlayacaktır.

"Odamız tarafından Yalova’nın turizmine katkı sağlanması, ilimizin tabii güzelliklerinin tanıtılabilmesi amacıyla hazırlatmış olduğumuz 'Yalova Tanıtım Filmi'nin İDO seferlerinde izlettirilmesi talebimiz de İDO yönetimi tarafından uygun görülmüş ve tanıtım filmi Yenikapı, Pendik ve Topçular-Eskihisar gemilerinde seyahat esnasında yayınlanmaya devam etmektedir. Yeni uygulamanın halkımıza, üyelerimize hayırlı olmasını diler, göstermiş oldukları yakın ilgi ve sağladıkları destek için İDO Yönetimine teşekkürlerimizi sunarız."

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1116 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.