1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Yalova'da kıyı balıkçılarına destekleme ödemesi
Yalova'da kıyı balıkçılarına destekleme ödemesi

Yalova'da kıyı balıkçılarına destekleme ödemesi

Geleneksel kıyı balıkçılığı desteklerinden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahiplerinin, 14 Eylül 2018 tarihine kadar il veya ilçe müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.

A+A-

Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kıyı balıkçılarına destekleme ödemesi yapılacağını bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, geleneksel balıkçılık yöntemleri ile avcılık yapan 10 metreden küçük boylardaki ruhsatlı balıkçı tekne sahiplerine 2018 yılında 500 lira ile bin lira arasında destekleme ödemesinin yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, destekleme ödemesinin detaylarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Tebliğin yayımlandığı 29 Mayıs tarihinde geçerli bir ruhsata sahip, iç sularda avcılık yapan tüm balıkçı teknesi sahipleri ile denizlerde avcılık yapan 10 metreden küçük balıkçı teknesi sahiplerini, tekne boyuna bağlı olarak destekleyeceğiz. Buna göre deniz ve içsu balıkçı teknelerinden, 5 metrenin altındakilere 500, 5 ila 7,99 metre arasındakilere 750 ve 8 ila 9,99 metre arasındaki deniz balıkçı tekneleri ile 8 metre ve daha büyük boylardaki içsu balıkçı teknelerine bin lira destekleme ödemesi yapılacak."

Balıkçıların, tebliğde yer alan formları doldurarak 14 Eylül 2018 tarihine kadar il veya ilçe müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları halinde desteklerden faydalanabilecekleri ve ödemelerin 2018 yılı sonunda yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca balıkçıların ÖTV'siz mazot desteği ile Ziraat Bankasının düşük faizli kredi uygulamalarından faydalanmaya devam edeceği aktarıldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 9706 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.