1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yarın İstanbul beyaza bürünecek
Yarın İstanbul beyaza bürünecek

Yarın İstanbul beyaza bürünecek

Edirne ve Tekirdağ'da kar, İstanbul'da karla karışık yağmur yağmaya devam ediyor ancak İstanbullular özellikle iş çıkışına dikkat etmeli. Yarın ise İstanbul beyaza bürünecek.

A+A-

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış ve şiddetli fırtına, yolları dereye çevirdi, binaların çatılarını uçurdu.

Meteorolojik tahminlere göre bugün Trakya'da sıcaklıkların 10-15 derece azalması ve kar yağması beklenirken İstanbul gece saatlerinden itibaren başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve rüzgar fırtınasıyla güne başladı.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış İstanbul'un tamamını esir alırken, birçok yerde yolları dereye çevirdi. Beyoğlu, Dolapdere Caddesi'nde yola koyulan uyarı levhasını yaprak gibi sürükleyen yağmur suları, trafikteki sürücülere de zor anlar yaşattı.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yollara koyulan vatandaşlar da yağmurdan nasibini aldı. şiddetli rüzgar yüzünden vatandaşların şemsiyeleri ters döndü.


İŞ ÇIKIŞINA DİKKAT
İstanbul'da özellikle iş çıkışında başta Çamlıca, Ulus, Zekeriyaköy, Kemerburgaz, Hacıosman ve Pendik olmak üzere yağışın kara dönüşmesi bekleniyor. Akşam ve gece kar yoğun yağabilir.
İstanbul'da bu gece ve cumartesi fırtına da var, sıcaklık 0 derece hissedilecek. Cumartesi günü kar yağışı tüm kenti beyaza bürüyecek, sahillerde de kar yağışı görülecek. Pazar günü ise kar yağış hafif, fırtına sona erecek.
Kar Bolu'da bu akşam saat 20.00'den sonra, Ankara'da ise gece başlayacak. Cumartesi günü İstanbul'dan Bursa, Bolu, Kütahya, Manisa, Ankara, Tokat, Konya, Sivas ve Isparta boyunca yoğun kar var. İzmir'de bile cumartesi günü hafif de olsa kar yağacak, sıcaklık 4 dereceye inecek.
Bu gece ve cumartesi günü tüm Batı Karadeniz, Ege'de İzmir-Bodrum arası ve Marmara'da poyrazın hızı 100 kilometreye kadar çıkacak.
Akdeniz için ise sel uyarısı var. Bugün özellikle akşam ve gece Antalya, Mersin, Hatay ve Adana boyunca yağmur çok kuvvetli, metrekareye 150 kilogram yağmur düşebilir. Bölgede lodos da çok kuvvetli esecek.

Bu haber toplam 700 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.