1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaşar Duran Aytaş DAK/SAR’ı ziyaret etti
Yaşar Duran Aytaş DAK/SAR’ı ziyaret etti

Yaşar Duran Aytaş DAK/SAR’ı ziyaret etti

Denizciler Dayanışa Derneği tarafından kurulan DAK/SAR’ın daveti üzerine hafta sonu Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş DAK/SAR’ı ziyaret etti.

A+A-

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş’ı Kalamış Marina’daki merkezde; DDD Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Serdar Argıç, yönetim kurulu üyeleri ve DAK/SAR gönüllüleri Selçuk Bulut, Turgay Aytaç, Ahmet Kocataş, Murat Kaya, Denetim Kurulu Üyesi ve DAK/SAR gönüllüsü Ayşe Olcay, Genel Koordinatör Mutlu Özakan ile DAK/SAR gönüllüleri karşıladı.

DAK/SAR gönüllülerinin 7/24 nöbet tuttukları merkezde önce Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Argıç tarafından bir hoş geldin konuşması yapıldı. Ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş’a eğitim salonunda Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Serdar Argıç tarafından bir brifing verildi. Bugüne kadar DAK/SAR tarafından yapılan kurtarma faaliyetlerinin de ayrıntıları ile anlatıldığı brifingde Kaptan Serdar Argıç, bugüne kadar büyük bir uyum içinde çalışma yürüttükleri için Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş’a teşekkür etti. Her zaman Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ile koordineli çalıştıklarına vurgu yapan Argıç, DAK/SAR’ın kullandığı profesyonel botlarla ilgili de bilgi verdi.

Brifingin ardından Kalamış Marina’da bulunan DAK/SAR’a ait kurtarma ve yardımcı botlar gezildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş kendisini davet ettikleri için DAK/SAR yönetimine teşekkür etti. Ülkemizde denizcilik bilincinin ve deniz kültürünün gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarına duyulan ihtiyaca değinen Aytaş, özellikle bu tür kurtarma faaliyetlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Bu tür derneklerin desteklenmesi gerektiğini belirten Yaşar Duran Aytaş şöyle devam etti: “Ülkemizde ne yazık ki yaz aylarında birçok tatsız olay yaşıyoruz. Bu tür olayların en aza indirilmesi için denizcilik bilincinin geliştirilmesi gerekiyor. DAK/SAR bu alanda Türkiye’de bu faaliyeti yürüten tek kuruluş. Dolayısıyla biz de elimizden geldiği kadarıyla sizin gibi derneklere destek olmaya çalışacağız. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar için de sizleri kutluyorum”.

DDD Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile DAK/SAR gönüllüleri de Kıyı Emniyeti Genel Müdürü’ne ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ettiler.

foto-galeri-002.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2535 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.