1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yat limanında incelemeler yaptı
Yat limanında incelemeler yaptı

Yat limanında incelemeler yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Kaş ilçesinde yetkililer, muhtarlar ve vatandaşlarla biraraya gelerek, sorunları dinledi.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Kaş ilçesinde yetkililer, muhtarlar ve vatandaşlarla biraraya gelerek, sorunları dinledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Kaş ilçesinde yetkililer, muhtarlar ve vatandaşlarla biraraya gelerek, sorunları dinledi.

Dünyanın ilk demokratik meclisi olarak nitelenen Patara antik kentindeki Likya Birliği Parlamentosunda TBMM'nin himayesinde süren restorasyon çalışmalarını inceleyen Şahin, daha sonra yapımı süren Kaş Yat Limanında incelemelerde bulundu.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ile liman yetkililerinden bilgi alan Şahin, daha sonra Kaş Kaymakamlığının ilçe merkezindeki çay bahçesinde düzenlenen toplantıda, ilçe yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Kaş'ın, turizm potansiyeliyle Antalya'nın önemli ilçeleri arasında yer aldığını belirten Şahin, aynı zamanda Antalya milletvekili olduğu için bölgede yapılan hizmetler ve sorunları yakından bildiğini kaydetti.



İlçede tamamlanan, yapımı devam eden ve yapılacak çok çalışma olduğunu, inşaatları devam eden yat limanı ve devlet hastanesinin bunlara örnek gösterilebileceğini söyleyen Şahin, yat limanının hizmete girmesiyle bölgenin turizm potansiyelinin artacağını vurguladı.

Kaş'taki en önemli sorunlardan birinin ulaşım olduğunu, buna karşın son yıllarda yapılan çalışmalarla önemli mesafe kaydedildiğini ifade eden Şahin, Türkiye'nin istikrarlı bir dönem yaşadığını, bu süreçte Kaş'ın da diğer bölgeler gibi hak etiği hizmetlerden yararlandığını, devam eden sorunların da takipçisi olacağını açıkladı.

HES Tepkisi
Kaymakam Selami Kapankaya ve Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, taleplerini Şahin'e ietti.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Kaş Temsilcisi Doktor Muhise Ozan da Gömbe Yaylası'ndaki HES projesi ile Kıbrısçık bölgesindeki sulama projesine yönelik tepkisini dile getirerek, yayladaki su kaynakları ve tarım alanlarının HES nedeniyle zarar göreceğini, köylülerin de buna karşı çıktıklarını savundu.

Ozan, "Çevreye duyarlılık göz önüne alınsın. Gömbe'de HES istemiyoruz" dedi.

Ozan'ın, dile getirdiği projenin bölge insanı tarafından istenip istenmediğini referandumla ortaya çıkarılabileceğini, buna karşın çevrecilik anlayışına da saygı duyduğunu belirten Şahin, ancak vatandaşların da ihtiyaçlarının bulunduğunu, hizmetleri yapan idarecilerin, görevleri gereği çevre hassasiyetiyle vatandaşın ihtiyacını görecek yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Su kullanarak enerji üreten HES'lerin önemine değinen Şahin, "HES'ler su kullanarak enerji üretmektir. Enerji üretmek için doğal gaza mı bağlı kalalım? Atık suyu mu enerjiye dönüştürelim? Yoksa akıp giden suları mı enerjiye dönüştürelim? TBMM yakın zamanda güneş enerjisi ve rüzgardan enerji elde edilebilmesine yönelik yasa çıkardı. Enerji ihtiyacını karşılamak için birçok imkanı değerlendirmek lazım" diye konuştu.

"Yerinde inceledim 'haklısınız' dedim"
Projelerin enerji için gerekliliğine karşın bazı yerler açısından sakıncalar yaratabileceğine dikkati çeken TBMM Başkanı Şahin, buna örnek olarak elmacılıkla geçinen Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler köyündeki HES projesinin yerinin yanlışlığına işaret etti.

Buradaki projeye yönelik elmacılık yapan köylülerin enerjiye yönelik projeyi desteklemelerine karşın, tesisin meyve ağaçlarının su giderlerin olduğu bölgeye yapılacak olması nedeniyle tepki gösterdiklerini, kendisinin bölgede inceleme yaptığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bazı yerler var ki HES yapılmasında sakınca olabilir. Korkuteli Sülekler köyünde de HES projesi vardı. Elmacılık yapan köylüler, planlanan yerin meyve ağaçlarının su giderinin altına gideceği için endişelerini dile getirmişlerdi. Yerinde inceledim, 'Haklısınız' dedim. Burada bu vatandaşlarımızı haklı gördüm. Bir hizmete hemen karşı çıkmamak lazım. Faydası, mahsuru nedir? Masaya yatırmalıyız. Kaş'ın Kıbrıscık köyündeki sulama barajı konusu da milletvekili adayı olduğum 2007 yılından bu yana hep benim karşıma çıktı. Baraj yapımı için talepler var. Burada da vatandaşların beklentilerinin barajdan yana olduğu izlenimini edindim. Buraya bu projeyi yapan devletimizin görevlileri ve ilgili arkadaşlarımız da sizin kadar duyarlıdır, eminim."

Şahin'in bu sözleri, kendisini dinleyen bazı köylülerce alkışlandı.

Muhtarları Dinledi
Türkiye'deki muhtarların sorunlarını dile getiren bir muhtar, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, "Kantarın topuzunu bize birazcık çevirmenizi istiyoruz" diye seslenirken, Şahin, bu muhtara, "Antalya milletvekili olarak bölgeye hizmetler için imkanları zorlama konusunda kendimi görevli sayıyorum. Türkiye'deki 53 bin muhtarımızın sorunu yekun olarak ele alınmalı" dedi.

Kaş'ın Kınık beldesi Merkez Mahallesi Muhtarı Huriye Kabakcı da derdi olduğunu söyleyerek söz isteyince, Şahin, kadın muhtara, "Ablam senin ne derdin olacak ki?" diyerek espri yaptı. Kadın muhtar, beldede 8 yıl önce yapımına başlanan lisenin tamamlanmadığından yakındı.

İlçe yetkilileri ve vatandaşlar, Şahin'e, ilçedeki uzman doktor ihtiyacını da iletti. Şahin, tüm sorunların çözümü için gerekli takibi yapacağını yineleyerek, Kaş'ta bulunmaktan ve vatandaşlarla biraraya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, toplantının ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Haber3

Bu haber toplam 803 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.