1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yat Türkiye Şampiyonası Bodrum'da Start Alıyor
Yat Türkiye Şampiyonası Bodrum'da Start Alıyor

Yat Türkiye Şampiyonası Bodrum'da Start Alıyor

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen, Yat Türkiye Şampiyonası 14 – 16 Ağustos tarihlerinde Bodrum Milta Marina’da gerçekleşecek.

A+A-

Yat Türkiye Şampiyonası’nın tanıtımı, bugün, The Grand Tarabya’da düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. Toplantıda Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, TYF Başkan Vekili Naci Kuriş, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Karacalar ve TYF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Pınar Coşkuner Genç yarış ile ilgili ayrıntıları paylaştı.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen, Yat Türkiye Şampiyonası 14 – 16 Ağustos tarihlerinde Bodrum Milta Marina’da gerçekleşecek. 60 teknenin katılması beklenen yarışta ekipler, 3 gün boyunca farklı sınıflarda yarışacak. Yarışın galibi trofenin sahibi olup Avrupa’da seçilen bir yarışta Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanacak.

Yat sınıfında düzenlenen yarışlar arasında en prestijli yat yarışı olarak gösterilen 'Yat Türkiye Şampiyonası' bu yıl ilk kez düzenleniyor. Gelecek yıllarda da düzenlenerek gelenekselleşeceği belirtilen yarış, en iyi ekiplerin katılımıyla Bodrum Milta Marina’dan start alacak. Yarışın galibi bir sene boyunca trofenin sahibi olacak ve Avrupa’da düzenlenecek uluslararası yat yarışında ülkemizi temsil etme hakkını kazanacak. 7 sınıfta kıyasıya mücadele edecek ekipler birinci gün Milta Kupası, ikinci gün Sahil Güvenlik Kupası’nı kazanmak için yarışacaklar. Şampiyonanın galipleri ise üçüncü gün genel klasman sonuçlarına göre belirlenecek. Birinci ve ikinci gün sınıf birincileri, üçüncü gün ise genel sıralamada her sınıfın dereceye giren ilk üç ekibi ödül kazanacak.

YELKENİN KALBİ BODRUM’DA ATACAK

Tutku, rüzgar ve mavinin içinde 3 gün sürecek heyecanlı yarışların kazananları 16 Ağustos Pazar günü Milta Bodrum Marina’da Saat 20.00’da düzenlenecek ödül gecesinde ödüllerine kavuşacak ve kapanış seremonisi ile bu muhteşem yarış gelecek sene düzenlenmek üzere son bulacak.

 “ÜLKE VE DÜNYA ÇAPINDA BİRÇOK ORGANİZASYONA İMZAMIZI ATACAĞIZ”

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Sayın M. Serhat Belli konuşmasında; “Türkiye Yelken Federasyonu Yönetimi olarak yelkenciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tüm deniz severlerin ve yelkene gönül verenlerin de desteği ile hedeflerimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Büyük bir öz veriyle hazırlandığımız, bu yıl ilki gerçekleşecek ve bundan sonraki yıllarda gelenekselleşecek olan Yat Türkiye Şampiyonası’nı tüm yelken camiasına armağan ediyoruz. Güzel bir rota seçtik. Yarışların en verimli ve güvenli şekilde gerçekleşmesi için tüm ekiplerin ilgili talimatları itinayla yerine getirmesini, hava koşullarının da bizden yana olmasını temenni ediyoruz. Bu yarışı destekleyen tüm markalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de yine markalarımızın desteği ile Türkiye Yelken Federasyonu olarak bu şampiyona gibi ülke ve dünya çapında birçok organizasyona imzamızı atacağız” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Yat-Dragon Komite Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ömer Karacalar yatçılığın son zamanlardaki gelişiminden bahsetti. “Gerekli koşullar yerine getirildiği takdirde kulüpler tarafından organize edilen yarışlara Federasyon olarak gereken tüm desteği veriyoruz.” diyen Karacalar konuşmasının devamında 2015 Yat Türkiye Şampiyonası’nın yatçılık özelindeki önemini anlattı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde kulüpler tarafından birçok yarışın düzenlendiğini bildiren Coşkuner ise; “Sporcularımızın ve kulüplerimizin gösterdiği ilgiden memnunuz, ancak tüm yarışların en verimli ve güvenli şekilde seyredebilmesi için mutlaka Türkiye Yelken Federasyonu tarafından görüş alınması gerekiyor, tüm talimatlara hassasiyet gösterilmesini istiyoruz” dedi ve Yat Türkiye Şampiyonası’nın yarış kurallarını anlattı.

img_4914.jpgimg_4931.jpg

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1105 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.