1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Yelkenler "Ata" için açıldı
Yelkenler "Ata" için açıldı

Yelkenler "Ata" için açıldı

Antalya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde düzenlenen Ata'yı Anma Kupası Yat ve Yelken Yarışması'na 14 yat ve 50 yelken katıldı.

A+A-

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ata'yı Anma Kupası Yat ve Yelken Yarışması başladı. 14 yat ve 50 yelkenin katıldığı yarışmanın startını Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek verdi. Hava muhalefeti nedeniyle zaman zaman yüksekliği beş metreyi bulan dalgalar, yarışa katılan yelkenli ve yatlara zor anlar yaşattı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gazetecilerle birlikte içinde olduğu tekne de dalgaların arasında zaman zaman gözlerden kayboldu.

 

Başkan Böcek, yarışların amacının Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, hem de gençlere denizi sevdirmek olduğunu söyledi. Atatürk'ün iyi bir denizci olduğunu belirten Böcek, "Türk turizminin başkenti olan Antalya'mızda, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor ve önünde saygıyla eğiliyorum. Yarışlara katılan arkadaşlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Denizin çok dalgalı olduğuna da dikkat çeken Başkan Böcek, "Denizin dalgalı oluşu yarışmacılar için bazen avantajlı da olabiliyor. Onların daha hızlı, daha çabuk yarışı tamamlamasına vesile olabilir. Dereceye girenlere Setur Marina'da düzenlenecek törenle plaket verilecek" dedi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.