1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yelkenler Cumhuriyet için açıldı
Yelkenler Cumhuriyet için açıldı

Yelkenler Cumhuriyet için açıldı

Eker BYK Trofesi beşinci ayağı "Cumhuriyet Kupası" ile devam etti. 29 Ekim 2013 Salı günü Mudanya Arnavutköy Marinası'nda gerçekleşen yarışa 4 ayrı sınıfta 11 tekne ve 60’a yakın yelkenci katıldı.

A+A-

Eker BYK Trofesi beşinci ayağı "Cumhuriyet Kupası" ile devam etti. 29 Ekim 2013 Salı günü Mudanya Arnavutköy Marinası'nda gerçekleşen yarışa 4 ayrı sınıfta 11 tekne ve 60’a yakın yelkenci katıldı. Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 90. yılında Mudanyalılara görsel bir şölen yaşatan yarışta; IRC A sınıfı birincisi Evolution, IRC B sınıfı birincisi Sera, IRC C sınıfı birincisi Mavi Deniz, IRC Destek sınıfı birincisi Endless takımları oldu.

Bursa Yelken Kulübü ve Eker’in sponsorluğu ile hayata geçirilen Eker-BYK trofesi hız kesmiyor. Mart ayında başlayan trofenin beşinci ayağı olan “Cumhuriyet Kupası”, adı ile özdeşleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapıldı. Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile hayata geçirilen trofeye, 11 tekne ve 60’a yakın yelkenci katıldı.

IRC A, B, C ve destek sınıfındaki yelkenlilerin Mudanya Arnavutköy Limanı’ndan start aldığı yarış, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 90. Yılında Mudanyalılara görsel bir şölen yaşattı. Sporcular keyifli mücadeleyi ve Cumhuriyet Bayramı’nı mangal partisi ve ödül töreni ile kutladı.

Cumhuriyet’in 90. yılı büyük bir çoşku ve gurur ile kutlandı


Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu, sonsuza kadar yaşatacağımız Cumhuriyeti’imizin 90. yılı için yöremizin tüm denizcilerine ait teknelerden oluşan filo, kıyı seyri ile bayrak gösterdikten sonra Mudanya Mütakere binası önünde Arya-Toka sancak töreni yaptı. Büyük coşku yaratan bu kutlama sonunda EKER BYK Trofesi Cumhuriyet Kupası için start alan tekneler Arnavutköy- Kapaklı coğrafi rotasında yapılan yarışta kıyasıya bir mücadele ile yarıştılar. Tüm yarışmacılar ve Bursa Yelken Kulubü bu anlamlı günde böyle bir organizasyonda olmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi.

“Bursa yelkenciliği için bir milat”


Geçen sene il programında olan, bu sene Türkiye Yelken Federasyonu'nun açık yarış statü programına alınana yarışlar, Bursa yelkenciliği için bir milat kabul ediliyor.

Eker-BYK Trofesi 2013 yarış takvimi


16 Mart 2013 Bursa Kupası
20 Nisan 2013 Cumartesi Mudanya Kupası
12 Mayıs 2013 Pazar Trilye Kupası
29-30 Haziran 2013 Uludağ Kupası
29 Ekim 2013 Salı Cumhuriyet Kupası
10 Kasım 2013 Pazar Gemlik Atatürk’ü Anma Kupası
1 Aralık 2013 Pazar Körfez Kupası
 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.