1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yemen'de 6 denizci serbest bırakıldı
Yemen'de 6 denizci serbest bırakıldı

Yemen'de 6 denizci serbest bırakıldı

Yemen'de üç aya yakın süredir 'silah kaçakçılığı' iddiasıyla tutulan Sargem Denizciliğe ait Comoros bandıralı Türk gemisi Svetla'da görev yapan 8 mürettebattan 6'sı serbest bırakıldı.

A+A-

Yemen'de Hudeyde Limanı'nda üç aya yakın süredir 'silah kaçakçılığı' iddiasıyla tutulan Sargem Denizciliğe ait Comoros bandıralı Türk gemisi Svetla'da görev yapan 8 mürettebattan 6'sı serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında bulunan Rıfat Demirci, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde oturan ve yolunu gözleyen ailesi tarafından kapıda kurban kesilerek karşılandı.

Kocaeli merkezli Sargem Denizciliğe ait Comoros bandıralı Türk gemisi Svetla, 6 Temmuz'da kaçak silah suçlamasıyla Hudeyde Limanı'na çekildi. Gemide görev yapan 8 mürettebatın karaya çıkmalarına izin verilmedi. Hatay Limanı'ndan kalkan gemide yağcı olarak görev yapan bir çocuk babası Rıfat Demirci'nin, Bursa'nın Yenişehir İlçesi Kurtuluş Mahallesi'nde oturan eşi Hanife, babası Dursun ve annesi Aynur Demirci ise gelişmeleri korku ve endişe içersinde takip etti. Dışişleri Bakanlığı ile Sargem Denizcilik'in girişimleri sonucu, Yemen Hükümeti, Svetla Gemisi'nin birinci ve ikinci kaptanı dışında 6 mürettebatı serbest bıraktı. Arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'ye gelen Rıfat Demirci, hemen Yenişehir'de yolunu gözleyen ailesinin yanına gitti. Evinin önünde kurban kesilerek karşılanan Rıfat Demirci 8 aylık iken bıraktığı, 1 yaşına giren ve yeni yeni 'baba' diyen kızı Eylül Su'yu öpüp kokladı, ailesiyle hasret giderdi. Yemen'de kabus dolu 88 gün geçirdiklerini belirten Rıfat Demirci yaşadıklarını şöyle anlattı

Artık Türkiye'ye hiç dönemeyeceğimizi sanmıştım. Çok zor günler geçirdik. aç ve susuz kaldığımız zamanlar oldu. Üzerimizde psikolojik baskı uyguladılar. Yemen'deki Türkiye Konsolosluğu ile şirketin girişimleri sonucu, iki kaptanın dışında 6 kişiyi serbest bıraktılar. Kızım Eylül Su'yu, eşimi ve ailemi çok özlemiştim. Kabus gibi 88 gün geçirdim.

Eşinin gelmesiyle dünyanın en mutlu kişisinin kendisi olduğunu söyleyen Hanife Demirci de, Çok zor günler ve geceler geçirdik. Dualarımız kabul oldu ve eşim geri döndü. Babasını sürekli arayan Eylül Su, Rıfat'ın kucağından hiç inmiyor diye konuştu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.