1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yemen'e giden Türk gemisinde patlama
Yemen'e giden Türk gemisinde patlama

Yemen'e giden Türk gemisinde patlama

Yemen'e buğday taşıyan 'İnce İnebolu' isimli Türk gemisinde patlama oldu. Suudi koalisyon sözcüsü patlamanın içeriden dışarıya doğru olduğunu açıklarken, gemiye füze saldırısı olduğu öne sürüldü.

A+A-

Yemen'in Husilerin kontrolündeki Salif limanına buğday taşıyan 'İnce İnebolu' adlı Türk yük gemisinde patlama meydana geldi.

Patlama sonrası gemi kaptanının yardım çağrısına Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon birlikleri cevap verdi. Suudi gemilerinin yardımıyla Türk gemisi Cizan limanına çekildi.

Ajansa göre gemide incelemelerde bulunan Suudi yetkililer patlamanın içeriden dışarıya doğru gerçekleştiğini açıkladı. Sözcü kaptanın patlamanın sebebini bilmediğini de belirtti.

Gemiden gelen ilk görüntülerde geminin gövdesinin sol tarafında büyük bir delik olduğu görüldü.

50.000 T0N RUS BUĞDAYI TAŞIYORDU

Gemiyle bağlantısı bulunan bir kaynak geminin 50 bin ton Rus buğdayıyla yüklü olduğunu söyledi. Bir diğer gemicilik uzmanı ise füze saldırısı ihtimalinin yanı sıra, geminin parçalarının aşırı ısınmasından kaynaklı bir kaza ihtimalinin de bulunduğunu söyledi.

Salif'teki liman görevlileri konunun 2016'da ticari malların tedarikinin kolaylaştırılması için kurulan Birleşmiş Milletler'in Doğrulama ve İnceleme Mekanizması'na aksettirildiğini açıkladı.

Yemen'de üç yıldır süren savaş boyunca bölgede birçok ticari gemi Husilerin saldırısına uğradığı belirtiliyor. Suudilerin öncülüğündeki koalisyon 2015'ten beri Husilere yönelik hava saldırıları düzenliyor.Savaşta şu ana dek en az 10 bin kişi öldü, 3 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Geminin özellikleri

IMO:  9254472

MMSI:  271000874

Çağrı İşareti:  TCPK7

Bayrak:  Turkey [TR]

AIS Gemi tipleri:  Cargo

Gross Tonnage:  30011

Detveyt:  52376 t

Tam Boy x Tam Genişlik:  189.99m × 32.26m

Yapım Yılı:  2002

Vira Haber

 

Bu haber toplam 9587 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.