1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni haftada hava nasıl olacak?
Yeni haftada hava nasıl olacak?

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Yağışlar Türkiye’nin büyük bölümünde devam ediyor...

A+A-

Yağışlar Türkiye'nin büyük bölümünde devam ediyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklarda güneybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlar Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Orta Karadeniz ( Samsun, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya) ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı güneybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı, Akdeniz ile Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Orta Karadeniz ( Samsun, Ordu, Çorum, Tokat, Amasya) ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26) ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24) İZMİR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu (29) ADANA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (31) ANTALYA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (28) SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. (23) ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu (25) DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (35)

Bölgelerde Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık kuzeyi ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Çorum) ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

 

Akşam

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.