1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Yeni Nesil Uluslararası Nakliye Hizmetleri
Yeni Nesil Uluslararası Nakliye Hizmetleri

Yeni Nesil Uluslararası Nakliye Hizmetleri

Dış ticaret hacmini büyüten hamlelerin başında ihracat potansiyelin ülkeler nezdinde artışı gelir.

A+A-

Bu mekanizmanın kurulmasında ticaretin ortakları olan üretici ve tüketici ilişkisinin uluslararası nakliye hizmetleri ile sağlanması önemlidir. Diğer bir taraftan, sevkiyatın transfer aşamasında uluslararası nakliyatın eksiksiz ve kalite standartlarına uygun gerçekleşmesi sistemin doğru işlediğinin bir kanıtıdır. Böylece, ülkeler arası transferi yöneten güçlü network ağı, uluslararası nakliye şirketleri açısından önem arz eder. Zemini iyi hazırlanan network ağıyla hasarsız ve zamanında bir uluslararası taşımacılık hizmeti almak da mümkün. Tüm bu sebeplerden dolayı, taşımacılık hizmetlerine hakim ve deneyim sahibi personele sahip firmalar bu süreci güvenle yönetir.

Standartlara Uygun Transfer Uluslararası Nakliye İle Nasıl Yapılır?

Karşılıklı ticaretin gerçekleşmesi için üretici, tüketici ve taşıyıcı arasında bağlantı oldukça önemlidir. Risk analizini yaparak düzgün bir tedarik zinciri sağlamak tarafları bağlar ve belirli sözleşmeler dahilinde mukavemet sağlanır. Firmanın uluslararası mevzuatları bilmesi ülkeler arası hukuki süreçler açısından kritik bir unsurdur, bu nedenle firmanın uzman bir kadroya sahip olması beklenir. Temel ölçekte taşınan malın sayısı ve ağırlığı, malın muhafaza şartları, gönderim teslim tarihi gibi hususlar taşımacılıkta önemli anlamlar taşır. Ayrıca, olağandışı şartlarda uluslararası nakliye firmaları talep edildiğinde çözüm odaklı yaklaşarak müşterilerin isteklerini karşılamada geri destek hattı sağlar. Bozulma riski olan ürünler bu durumlarla sıklıkla karşılaşabilir, bu nedenle sağlık, kozmetik ve gıda ürünlerinin uluslararası nakliyesini yakında etkiler.

Geliştirilen Uluslararası Nakliye Çeşitlerinin Sınıflandırılması

Uluslararası nakliye hizmetinde transferin öncesinde paketleme, taşımacılık sonunda teslimi, dağıtım aşaması takip edilir. Bu doğrultuda, alıcının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak taşımada farklı transfer türü alternatifleri sunulur. Firmanın müşteriyi ayrıntılı bilgilendirerek ilgili ürünün analizini detaylı bir şekilde yapılması önceliklidir, ayrıca ürünün teslim adresine göre yol mesafesi hesaplanması beklenir. Tüm bu süreç dikkate alındığında çoklu ya da tekli uluslararası nakliye çeşitleri aşağıdaki gibi listelenebilir:

Denizyolu taşımacılık: Büyük ölçekli malların bir seferde transferine olanak sağlar. En tasarruflu yakıt kullanan taşımacılık türüdür, bu nedenle uzun mesafeli bir transit düzenine sahip olmasına rağmen ekonomiktir. Ayrıca, ihracat ile ithalat potansiyeli canlı tutmak adına Ro-Ro taşımacılığın uygulanmasına da imkan verir.

Karayolu taşımacılık: En geniş güzergaha ve eve teslim imkana sahip taşıma tipidir. Tek seferde hafif ağırlık taşıyabilen ulaşım yolu, basit bir tedarik sürecini içerir. Bununla birlikte, yüksek yakıt maliyetleri sebebiyle taşımacılığı zorlar.

İntermodal taşımacılık: Karma transfer olarak nitelendirilen ve bu nedenle iki farklı taşıma türünün kullanıldığı sistemlerdir. Devamlılığı önceliğine alan intermodal transfer, risk analizi yaparak taşıma operasyonlarının maliyetleri minimize eder. Ayrıca, intermodal transfer karbon salınımın kısıtlanması gibi adımlar atarak çevre dostu bir profil çizer.

Havayolu taşımacılık: Hızlı bir transfere sahip ulaşım yolu teslimat süresini ciddi bir şekilde azaltır. Bu sayede, gıda zinciri gibi hızlı bozulabilen sektörlerde ilk başvurulan taşıma tipidir. Küçük ebatlı ürünler için uygun olması ya da yüksek maliyetli olması sınırlandırıcı etkiler yaratır.
 

Uluslararası Nakliye Fiyatlarını Etkileyen Durumlar

Uluslararası nakliye; kozmetik, sağlık, tekstil, otomotiv, teknoloji ve perakende sektörleri başta olmak üzere birçok sektörün genişlemesinde gereklidir. Bu anlamda, taşıma sistemlerinin iyi analiz edilmesi nakliyenin organizasyon yeteneğinin ve teknolojik alt yapısının belirlenmesinde önemlidir. Hızlı, pratik, devamlı ve etkin uluslararası nakliye ağını büyütmek de müşterileri kurumsallıkla buluşturur. Bununla birlikte, ihtiyaç hissedildiğinde hizmet potansiyeli ve mal hacminin arttırılabilmesi kritik bir unsurdur. Bu doğrultuda, taşıma sürecinin istediğiniz bir evresinde talep ederseniz kapasiteyi yükseltecek bir gücü sahip olmalıdır. Tüm bu süreçler fiyat aralığını yukarıya da aşağı yönlü değiştirebilir. Uluslararası nakliye sürecinin güvenilir ve pratik bir şekilde yürütülmesini istiyorsanız Setrans hizmetiyle tanışabilirsiniz. Yeni nesil taşımacılığı güçlü operasyon ağı, deneyimli kadrosu, eksiksiz teslimat koşulları ile gerçekleştiren Setrans ile çalışarak nakliye sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.