1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Rafineriye lisans çıktı
Yeni Rafineriye lisans çıktı

Yeni Rafineriye lisans çıktı

Petkim Petrokimya Holding A.Ş, EPDK'nın SOCAR & TURCAS Rafineri A.Ş'ye Petkim Aliağa bölgesinde hammadde rafinerisi kurulmasını teminen rafinerici ve depolama lisansının 49 yıl süre ile verildiğini duyurdu.

A+A-

PETKİM'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin yüzde 51 oranındaki dolaylı ana hissedarı SOCAR & TURCAS Enerji A.Ş'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı SOCAR & TURCAS Rafineri A.Ş. tarafından PETKİM Aliağa Kompleksi sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan, 10 milyon ton/yıl kapasiteli, Ege Rafinerisi Projesi ile ilgili olarak Petkim Aliağa Bölgesinde bir Hammadde Rafinerisi kurmak üzere EPDK'ya 5 Kasım 2008 tarihinde Rafinerici ve Depolama Lisansı başvurusu yaptığı ve rafineri yatırımına ilişkin diğer gelişmelerin değişik tarihlerde kamuoyuna duyurulduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

''SOCAR & TURCAS Rafineri A.Ş'ye ve dolayısıyla şirketimize henüz resmi bir tebligat ulaşmamakla birlikte, bugün T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 'www.epdk.gov.tr' WEB sitesinden  SOCAR&TURCAS Rafineri A.Ş'ye Enerji PiyasasıDüzenleme Kurulu'nun 23 Haziran 2010 tarihli Kararı uyarınca söz konusu rafineri tesisinin kurulmasını teminen Rafinerici ve Depolama Lisansının 49 yıl süre ile verildiği bilgisi yayınlanmış olup konuyla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilecektir.''

Turcas Petrol A.Ş. tarafından KAP'a yapılan bir açıklamada da konuya ilişkin benzer bilgiler yer aldı.

 

Aliağaekspres

Bu haber toplam 880 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.