1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yeni sezonu 1 Nisan itibarıyla açacak
Yeni sezonu 1 Nisan itibarıyla açacak

Yeni sezonu 1 Nisan itibarıyla açacak

Antalya deniz turizmine katkı sağlamak amacıyla, 2017 yılında ilk dalışını gerçekleştiren Türkiye'nin ilk turistik denizaltısı Nemo Primero, bakım için limana çekildi.

A+A-

Antalya'nın tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda sezon süresince dalış turuna çıkan denizaltı Nemo Primero, kış bakımı için Marina'ya çekildi. Kış ayları süresince Nemo, yeni sezon için hazırlanacak. İç ve dış bakımları gerçekleştirilecek turistik denizaltı yeni sezonu 1 Nisan itibarıyla açacak.

''GELECEK YIL HEDEFİMİZ 20 BİN TURİST AĞIRLAMAK''

Dalışlar sırasında Kaleiçi Yat Limanı açıklarında 2. Dünya Savaşı sırasında batan Fransız donanmasına ait Saint Didier adlı destek gemisine dalış yapan Nemo'nun dinleneceğini ve yenileneceğini belirten Submarine Turkey Operasyon Sorumlusu Zafer Deveci, bakım çalışmalarının başladığını kaydetti. Nemo'nun bilgisayar donanımı başta olmak üzere iç oturma gruplarının bakım ve onarımdan geçeceğini anlatan Deveci, "Nemo en ince ayrıntısına kadar uzmanlar tarafından incelenecek ve bakımı yapılacak. Sezonda 16 bin turisti deniz altı ile buluşturduk. Gelecek yıl hedefimiz 20 bin bandını yakalamak. Ortalama günde üç dalış yaptık" dedi.

''72 SAAT SU ALTINDA KALABİLİYOR''

Denizaltının 2015 yılında İspanya'da gerçekleşen modernizasyonun ardından Antalya'ya geldiğini hatırlatan Deveci, "Nemo maksimum 110 metre derinliğe dalabiliyor. 72 saat su altında kalabiliyor. Sahil yedekleri dahil, batarya şarj sistemi ve hava kompresörleri ilk bakım onarımda yenilenmişti. Yüksek batarya kapasitesi ile 10 saat kesintisiz seyirde kalabiliyor. 20 metre uzunluğa, 4 metre genişliğe, 6,5 metre yüksekliğe ve 106 ton ağırlığa sahip" diye konuştu.

nemo.jpg

nemo1.jpg

nemo2.jpg

nemo3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4336 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.