1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Yenilikçi Proje Ödülü’nün kazananı Ayden İstanbul oldu
Yenilikçi Proje Ödülü’nün kazananı Ayden İstanbul oldu

Yenilikçi Proje Ödülü’nün kazananı Ayden İstanbul oldu

Yenilikçi çalışmalara verdiği desteklerle öne çıkan Türk Loydu, Ayden İstanbul Gemi Mühendislik firması tarafından tasarımı yapılan “SEMISUBMARINE” projesine “Yenilikçi Proje” ödülü verdi.

A+A-

Türk Loydu’nun, yaratıcı ve faydalı çalışmaları destekleme amacıyla verdiği “Yenilikçi Proje” ödülünü almaya hak kazanan Semisubmarine için Türk Loydu Merkez Ofisi’nde 27.06.2016 tarihinde bir ödül töreni düzenlendi. Törene Ayden İstanbul Gemi Mühendislik yöneticileri ile Türk Loydu yöneticileri katıldı. Türk Loydu adına Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’nun takdim ettiği “Yenilikçi Proje Ödülünü”, Ayden İstanbul adına şirket ortaklarından Ayçın Özsakabaşı teslim aldı.

Tören sırasında bir açıklama yapan Ayçın Özsakabaşı; Semisubmarine’in Türkiye’de daha önce hiç yapılmamış bir tekne olduğu ve tasarımıyla bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirterek, basınca dayanıklı camları, acil durum alarmları, çift yönlü acil çıkış kapıları ve olası bir baskın durumunda teknenin alt kısmından diğer kısımlarına su geçişinin engellenmesi gibi önlemlerin alınarak tasarlanması, tekneyi sadece sıra dışı değil, güvenli hale de getirdiğini ekledi. Verdiği hizmet ve sağladığı faydalar bakımından da son derece özel bir tekne olan Semisubmarine teknesinin hizmete başladığı günden itibaren turistlerden yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Misafirlerine hem su üzerinde tur keyfi yaşatan hem de sualtındaki gizemli dünyayla tanıştıran Semisubmarin, Demirbatu Turizm tarafından Yalova’da bulunan Türkoğlu tersanesinde inşa edildi. Türk Loydu tarafından klaslanan ve tamamı çelik yapı olarak inşa edilen teknenin 26 metre uzunluğu ve 8.2 metre genişliği ve 148 kişilik yolcu kapasitesi mevcut. Semisubmarine, aynı zamanda %100 Türk yapımı olan ilk yarı denizaltı teknesi olma özelliğini taşıyor. Deniz dibi temizliği çalışmaları da yapan tekne, hem ülke turizmine, hem de çevre koruma faaliyetlerine katkı gösteriyor. Semisubmarine Türk Standartları Enstitüsü’nün “Faydalı Model Patenti” için de aday konumda bulunuyor.

Ödül töreni sırasında bir konuşma yapan Türk Loydu Genel Müdür V. Alper Eralp, tamamıyla Türk müteşebbisinin, Türk tersanesinin, Türk mühendislerinin ve milli klaslama kuruluşu olan Türk Loydu’nun ortak çalışması olan bu projeden gurur duyduklarını dile getirdi. Bu güzel tasarımı yapan Ayden İstanbul’un sahibi Ayçin Özsakabaşı’nın geçmiş yıllarda Türk Loydu’nda çalışması ve önemli hizmetlerde bulunmasından da bahseden Eralp, Semisubmarine’in tüm bu sebeplerden dolayı Türk Loydu için çok özel bir gemi olduğunu ve böyle özgün projelerin duyurulmasının büyük önem taşıdığını, Türk Loydu olarak bu amaç ile çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Ödül  töreninin ardından açıklamada bulunan Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Loydu Vakfı olarak yenilikçi çalışmaları desteklemeye her zaman devam edeceklerini, Semisubmarin projesine verilen “Yenilikçi Proje Ödülünün” bir başlangıç olduğunu ve gemi mühendislerinin özgün çalışmalarını yansıtan, Türk Denziciliğine hizmet edecek yenilikçi projelerin gereken şekilde destekleneceğini  söyledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.