1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeşil denizcilik ve iklim konuşuldu
Yeşil denizcilik ve iklim konuşuldu

Yeşil denizcilik ve iklim konuşuldu

Prof. Dr. Nikitas Nıkıtakos DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde "İklim Değişikliği ve Yeşil Denizcilik” ile “Deniz Haydutluğu” konularında konferans verdi

A+A-

Misafir Yunan Profesörden Dokuz Eylül’de Denizcilik Konferansları

Prof. Dr. Nikitas Nıkıtakos DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde "İklim Değişikliği ve Yeşil Denizcilik” ile “Deniz Haydutluğu” konularında konferans verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Kulübü’nün organize ettiği "İklim Değişikliği ve Yeşil Denizcilik-Climate Change and Green Shipping” ve “Deniz Haydutluğu-Maritime Piracy" başlıklı konferanslar Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Mart ve Nisan ayları içinde misafir öğretim üyesi olarak görev alan Yunanistan Aegean University Denizcilik, Ticaret ve Taşımacılık Bölümü’nden Prof. Dr. Nikitas Nikitakos konferanslara konuşmacı olarak katıldı.

"İklim Değişikliği ve Yeşil Denizcilik” konferansında karbon dioksit salınımının önlenmesi çalışmaları ve gelecekte deniz ticaretinde kullanılması planlanan çevreci gemiler anlatıldı ve öğrencilerin soruları cevaplandı. Konferans sonunda Prof. Dr. Nikitakos’a katılım belgesini Denizcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mesout Sali verdi.

“Deniz Haydutluğu” konferansında ise günü müzde görülen deniz haydutluğu olayları anlatılarak bu olaylardan korunma çalışmaları aktarıldı. Konferans sonunda Prof. Dr. Nikitakos’un katılım belgesini DEÜ Denizcilik Fakültesi Gemiz Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ender Asyalı verdi.

Prof. Dr. Nikitas Nikitakos’un Özgeçmişi
Prof Dr. N. Nikitakos 1980 yılında Yunan Deniz Akademisi’nden mezun oldu.
Pire Üniveristesi ekonomi bölümünü bitirdi. NATO ve Avrupa Birliği Komisyonu’nda görevler aldı. Yunanistan Aegean University Denizcilik, Ticaret ve Taşımacılık Bölümü’nün başkanlığını yaptı. Prof. Dr. Nikitas Nikitakos’un deniz bilgi sistemleri, deniz güvenliği, taşıma sistemlerinde risk yönetimi, denizcilik eğitimi gibi konularda araştırmaları vardır.

1.20110509124252.jpg

2.20110509124259.jpg

3.20110509124307.jpg

4.20110509124316.jpg

5.20110509124324.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.