1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım Belen Köprüsü'nü açtı
Yıldırım Belen Köprüsü'nü açtı

Yıldırım Belen Köprüsü'nü açtı

Yeni hizmete giren köprü Menemen'e ulaşımı 12 kilometre kısaltacak ve 12 köyü birbirine bağlayacak.

A+A-

İzmir'in Menemen ilçesindeki Gediz Nehri üzerinde yapılan Belen Köprüsü'nü, Adalet Bakanı Ahmet Kahraman ve Ulaştırma eski Bakanı, AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Binali Yıldırım birlikte hizmete açtı.

Memleketi olan Menemen'i ziyaretinde sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Kahraman, ilçede yaşayan annesi Emine Kahraman ile de görüşme fırsatı buldu. Açılış töreni boyunca anne Kahraman, oğlunun yanında oturararak hasret giderdi. Anne Kahraman Bakan Kahraman'ın konuşmasını dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

İlçeye ulaşımı 14 kilometre kısaltacak olan ve 12 köyü birbirine bağlayan köprünün açılış töreninde konuşan Bakan Ahmet Kahraman, köprünün olmadığı zamanlarda insanların kilometrelerce yürümek zorunda kaldığını belirterek, "Gediz Nehri'ni bazen yüzerek, bazen sandalla, bazen at sırtında geçerdik. Bu köprünün yapılmasını köylüler çok bekledi. Bakanlığım döneminde hizmete açılmasından da ayrıca mutluluk duyuyorum" dedi.

TEMELİ ATILIYOR
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada, Devlet Demiryolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa Aliağa-Menderes raylı sistem projesini hayata geçirdiğini dile getirerek, "Bu hattı kuzeyden ve güneyden uzatacağız. Bunun kararını aldık. Kuzeyden Bergama'ya, güneyden Selçuk'a kadar bu hattı uzatacağız. Böylece İzmirlilerin ve bölge halkının kuzeyden güneye bir baştan bir başa raylı sistemle daha rahat ve daha konforlu şekilde seyahat etmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Dünyanın ilk 10 büyük limanı arasına girecek olan Çandarlı Limanı'nın temelini 15 Mayıs'ta atacaklarını dile getiren Yıldırım, Gediz Havzası Eylem Planı'nın bu yıl sonunda bittiğini, projenin tamamlanmasıyla birlikte Gediz Nehri'nin eski günlerine kavuşacağını, havzadaki kirliliğin yüzde 80 oranında ortadan kaldırılacağını açıkladı.

İzmir'in EXPO 2020'ye adaylığına da değinen Yıldırım, kentte artık EXPO heyecanının başladığını söyledi. Yıldırım, "Bundan sonra bize düşen İzmir'in EXPO adaylığının gerçekleşmesi için çalışmak, birlikte hareket etmek ve bunu başarmaktır" diye konuştu.

DİYALİZ ÜNİTESİ
İzmir Valisi Cahit Kıraç, köprünün bölgedeki 12 köye ve 6 bin kişiye hizmet vereceğini söyledi. Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ise, 9 metre genişliğinde 71 metre uzunluğundaki köprünün 1 milyon 300 bin TL'ye, yolun ise 120 bin TL'ye mal olduğunu söyledi. Subaşı, "12 köyümüzün Menemen'e ulaşımı 14 kilometre kısalmıştır" dedi.

Bakan Kahraman ve Yıldırım, daha sonra Menemen Devlet Hastanesi'ne geçerek 15 ünitelik diyaliz ünitesinin açılışını yaptı. 550 bin TL'ye mal olan üniteden 30 diyaliz hastası yararlanabilecek.

Yeni Asır
 

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.