1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Yıldırım Holding’den Kazakistan’da yeni yatırım
Yıldırım Holding’den Kazakistan’da yeni yatırım

Yıldırım Holding’den Kazakistan’da yeni yatırım

Yıldırım Holding, Kazakistan operasyonuna bir yenisini daha ekliyor. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile Aatana’da görüşen  Yıldırım Holding’in CEO’su Yüksel Yıldırım, soda üretimi için de yatırım yapacaklarını dile getirdi.

A+A-

Türk inşaat ve turizm şirketlerinin ilgi gösterdiği pazarlardan Kazakistan’da madencilik son dönemde öne çıkmaya başladı. Sektördeki en önemli oyuncu ise Yıldırım Holding. 2013’te Rus madencilik şirketi Mechel’in krom varlıklarını satın alarak Kazakistan’ın kuzeybatısındaki Voskhod Group tesislerini de bünyesine katan Yıldırım Holding, kanıtlanmış 20 milyon ton krom cevherini işliyor. Bu rezervler dünyanın yüksek kalite oranlarından birine sahip.

Yıldırım Holding, Kazakistan operasyonuna bir yenisini daha ekliyor. Bununla ilgili Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile Yıldırım Holding’in CEO’su Yüksel Yıldırım, başkent Astana’daki EXPO Congress Center’da bir araya geldi. Kimya ve madencilik sektörüne yatırımlarının süreceğini söyleyen Yüksel Yıldırım, soda üretimi için de yatırım yapacaklarını dile getirdi.

Astana’da yatırımı görüştüler

Kazak Resmi Haber Ajansı Kazinform’da görüşmenin detayları da açıklandı. Yıldırım yatırım projesinin detaylarını Devlet Başkanı Nazarbayev’e de iletti. Verilen bilgiye göre soda tesisinin Zhambyl adlı bölgede kurulması hedefleniyor. Hatırlanacağı gibi eylül ayında Türkiye ile Kazakistan arasında 590 milyon dolarlık yatırım anlaşması imzalanmıştı. Kazakistan Başbakanlığı tarafından yapılan o açıklamada, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin çabalarıyla Kazakh Invest ile Çalık Holding, Yıldırım Holding, Yıldızlar SSS Holding, Agrobest Group ve diğer Türk şirketleri arasında toplam 590 milyon dolarlık yatırım anlaşmalarının yapıldığı bildirilmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 10223 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.