1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım İzmir 2. Bölge'den aday
Yıldırım İzmir 2. Bölge'den aday

Yıldırım İzmir 2. Bölge'den aday

8 yıldır kesintisiz Ulaştırma Bakanlığı görevini başarı ile yürüten AK Parti Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir 2. Bölge 1. Sıradan aday oldu.

A+A-

8 yıldır kesintisiz Ulaştırma Bakanlığı görevini başarı ile yürüten Ak Parti Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir 2. Bölge 1. Sıradan aday oldu.

AK PARTİ'NİN İZMİR KOZU BİNALİ YILDIRIM

Ak Parti Yönetimi İzmir'de CHP'nin gücünü kırmak amacıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı Erzincan'dan İzmir'e kaydırdı.

8 yıldır kesintisiz Ulaştırma Bakanlığı görevini başarı ile yürüten Ak Parti Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir 2. Bölge 1. Sıradan aday yapılacağı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında Binali Yıldırım'ın ara farkla en güçlü aday olarak çıkması, Ak Parti Yönetimi tarafından İzmir'den aday gösterilmesine neden oldu. Bilindiği gibi, ilk dönem İstanbul 6. sıradan TBMM'ye giren Binali Yıldırım, geçen dönem ise Erzincan 1. sıradan Meclise girmişti.

Binali Yıldırım

1955 yılında Erzincan'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tershanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinav ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu. 1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla IDO'yu alanında dünyanın en büyük şirketleri arasına soktu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslar arası "Skal" kulübü tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü. Muhtelif sivil toplum kuruluşlarında üyeliklerin yanı sıra Piri Reis Denizcilik Vakfı ve Refahiye Kültür ve dayanışma Derneği Başkanlık görevini sürdürmektedir.

58 ve 59. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet'te yeniden Ulaştırma Bakanı oldu. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Virahaber

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.