1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yönetmelikten taviz verilmeyecek
Yönetmelikten taviz verilmeyecek

Yönetmelikten taviz verilmeyecek

DTO Başkanı Metin Kalkavan, Denizcilik Müsteşarlığı'nın yayımladığı “Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmelik"ten taviz verilmeyeceğini söyledi.

A+A-

Deniz Ticaret Odası’nın olağan meclis toplantısında konuşma yapan DTO Başkanı Metin Kalkavan, Denizcilik Müsteşarlığı'nın yayımladığı “Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmelik" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TOBB Birlik Merkezi'nde yapılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ''Deniz Ticaret Odaları Konseyi'' toplantısında Denizcilik Müsteşarlığı'nın yayımladığı “Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmeliği" hakkında tartıştıklarını ifade eden DTO Başkanı Metin Kalkavan, TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can’dan gelen talep üzerine konuya itiraz ettiklerini belirtti.

''Deniz Ticaret Odaları Konseyi'' toplantısında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a yönetmelikle ilgili itirazlarını ilettiklerini söyleyen Kalkavan, Bakan Yıldırım’ın konuyla ilgili çok net olarak “Burada tavizimiz yok" dediğini ancak 2 bin 500 TL’lik hat izni parasının düşürüleceğini hatta kaldırılabileceğini söylediğini ifade etti.

Kalkavan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Neden 2 bin 500 TL hat izni parası iki yılda bir alınıyor? dedik. Sonrasında hat izni parasını düşürelim düşürmeyelim tartışması yaşandı. Hat izni parası daha sonra biraz azaltılacak. Bu konu tartışılınca Bakan Yıldırım kendisi müdahale ederek “Burada tavizimiz yok” dedi. Sizler o zaman kanun haklarınızı kullanın. Biz denizciler bunu çok yaptık. Devlete dava açılmaz, yönetmeliğe dava açılmaz diye bunu yapmıyoruz ama bu pek doğru işlemiyor. Hakkımızsa onu yapmakta fayda var”

Deniz Ticaret Odası'nın meclis toplantısında yaptığı konuşmada Yunus Can’ı haklı bulduğunu belirten Kalkavan, her şeyin çok hızlı değiştiğini söyleyerek AK Parti hükümeti zamanında denizcilikle alakalı 29’u kanun olmak üzere 387 düzenleme olduğunu söyledi. Ortalama her 5 iş gününde bir düzenleme yapıldığına dikkat çeken Metin Kalkavan, bunun muhteşem bir rakam olduğunu belirterek, “Bunun içinde hoşumuza gitmeyenler var. Ancak bütününe baktığımızda uluslararası kurallara uyum söz konusu. Aslında denizcilik bakanlığından daha öndeyiz. Çünkü sırf Denizcilik Müsteşarlığı değil Ulaştırma Bakanlığı da denizle ilgileniyor. Neredeyse ulaştırmanın tamamı denizcilerin kontrolünde. Dolayısıyla bu model çok iyi çalışıyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

Virahaber

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.