1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Yrd. Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım’dan Türk Loydu’na teşekkür ziyareti
Yrd. Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım’dan Türk Loydu’na teşekkür ziyareti

Yrd. Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım’dan Türk Loydu’na teşekkür ziyareti

“Yatlarda İç Mekân Tasarımı ve Algısı” kitabı büyük ilgi gören Yrd.Doç.Dr. İnanç Işıl Yıldırım, Türk Loydu Vakfı’na destekleri için teşekkür ederek kitabının ilk baskısının imzalı bir kopyasını Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu’na takdim etti.

A+A-

Türk Loydu’nun katkılarıyla YEM Yayınevi tarafından yayınlanan “Yatlarda İç Mekân Tasarımı ve Algısı” kitabının yazarı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Türk Loydu merkez ofisinde gerçekleşen görüşme sırasında, büyük ilgi gören kitabının ilk baskısının bir kopyasını imzalayarak Cem Melikoğlu’na hediye eden İnanç Işıl Yıldırım, Türk Loydu’na akademik çalışmalara olan desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Melikoğlu: "Türkiye’de bu alanda yayınlanmış ilk çalışma olması önemlidir"

Görüşme sırasında bir açıklama yapan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu; Türk Loydu’nun ulvi amaçları doğrultusunda, hizmet verdiği tüm sektörlerde akademik araştırmalara destek verdiklerini belirterek, Yrd. Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım tarafından hazırlanan “Yatlarda İç Mekân Tasarımı ve Algısı” kitabının Türkiye’de bu alanda yayınlanmış ilk çalışma olmasının önemli olduğunu belirtti.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yat üretim sektörü büyük bir ilerleme kaydetmiş  olmasına rağmen yat tasarımı konusunda akademik çalışmaların yetersiz kaldığını ifade eden Cem Melikoğlu, Türk Loydu olarak denizcilik konusunda gemi mühendislerine yardımcı olabilecek  akademik çalışmalara olabildiğince destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. İnanç Işıl Yıldırım‘ın kitabı “Yatlarda İç Mekân Tasarımı ve Algısı” günümüzde yüzer mimari yapı tipi olarak tanımlanan yatların iç mekânları tasarlanırken dikkate alınması gerekenleri ve yatlarda kullanılan fiziksel elemanların mekân algısına etkilerini, insanın denizdeki mekân ile olan davranışsal ilişkisi bağlamında irdelemekte.

isil-yildirim-cem-melikoglu-1.jpg

İnanç Işıl Yıldırım kimdir?  

İzmir’de dünyaya gelen Yrd.Doç.Dr. İnanç Işıl Yıldırım, 2001 yılında lisans eğitimine başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede devam ettiği yüksek lisans eğitimini, “Çevresel Verilerin Bina Programlamaya Olan Etkisi: Bodrum Yöresindeki Tatil Köyleri” adlı tez çalışmasıyla 2004 yılında tamamlamıştır.  2004-2008 yılları arasında, akademik faaliyetleriyle birlikte yürüttüğü tasarım çalışmaları sırasında çok sayıda konut, turizm ve ofis yapısının mimari projesini gerçekleştirmiştir.

2008-2012 yılları arasında, “Fiziksel Elemanların Yüzer Yapılarda Mekân Algısına Olan Etkileri: Çevre ve İnsan Davranışı İlişkisi Bağlamında İrdelenmesi” başlıklı doktora çalışmasını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamlamıştır.  Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde dersler veren İnanç Işıl Yıldırım, akademik alanda, "mekân algısı", "yat iç mekân tasarımı", "kullanım sonrası değerlendirme" konularını kendisine uzmanlık alanı olarak belirlemiş olup bu konular üzerinde araştırmalarını ve yayın çalışmalarını sürdürmektedir.

Halen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 7624 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.