1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Yunan filosu giderek eriyor
Yunan filosu giderek eriyor

Yunan filosu giderek eriyor

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) verilerine göre 2015 yılı Ekim ayına kadar kayıtlı Yunan bandıralı gemi sayısı son 10 yılın en düşük seviyesinde.

A+A-

ELSTAT’a göre sadece gemi sayısında değil gemilerin kapasitelerinde de düşüş yaşanıyor. Bu da, taşıma kapasitesi büyük olan gemilerin Yunan bandırasını tercih etmediği anlamına geliyor.

Yunan bandıralı gemilerin sayısındaki düşüşle birlikte sermaye kontrolleriyle denizcilik sektöründe oluşan sorunlar Denizcilik Bakanlığı’nı düşündürüyor.

Denizcilik Bakanı Thodoris Dritsas ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2014-2015 yılı için Yunan bandıralı gemi sayısında (%2,8) ve bu gemilerin kapasitesinde (%2,4) küçük bir düşüş söz konusu” ifadelerini kullandı.

Ancak Denizcilik Bakanlığı Yunan bandıralı gemi sayısında ve gemilerin kapasitesinde yıl sonuna kadar artış yaşanmasını ve bir önceki yıllardaki oranlara ulaşılmasını bekliyor. Çünkü 2015 yılının son çeyreğinde 13 büyük taşıma kapasiteli gemi Yunan bandırası almak için başvuruda bulundu ancak kayıt işlemleri henüz tamamlanamadı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.