1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yunanistan Savunma Bakanı'da Kardak'a çelenk bıraktı
Yunanistan Savunma Bakanı'da Kardak'a çelenk bıraktı

Yunanistan Savunma Bakanı'da Kardak'a çelenk bıraktı

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, Kardak krizinin 21’inci yılı nedeniyle kayalıklara çelenk attı.

A+A-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının pazar günü Ege’deki Kardak kayalıkları yakınlarında hücumbotla inceleme yapmasının ardından Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'ta helikopterle aynı bölgede uçtu.

Yunan Savunma Bakanlığı açıklamasında, Kammenos’un Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hristos Hristodulu’yla, 1996’daki kriz sırasında helikopterlerinin düşmesi sonucu ölen 3 Yunan subayın anısına Kardak bölgesinde denize çelenk attığı belirtildi. Kammenos’un denize çelenk atarken fotoğrafları ve video görüntüleri Yunan Savunma Bakanlığı’nın sitesinde yer aldı. 

Kammenos katıldığı bir televizyon programında “Türkiye, Anadolu tipi kovboylukların Yunanistan’a sökmediğini bilmelidir” dedi. Bu arada Yunanistan, hava sahalarının 138 kez Türk savaş uçakları tarafından ihlal edildiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu: "Aklını başına toplasın"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki Ege sorununa dikkat çekerek, sürmekte olan istikşafi görüşmeleri hatırlattı ve şunları söyledi: “Biz bu istikşafi görüşmeleri hep devam ettirdik. Çipras Hükümeti döneminde iktidar ortağı da olan radikal sağ partinin başkanı aynı zamanda Yunanistan’ın Savunma Bakanı. Bu bakan sürekli tahriklerde bulunuyor. Yunanistan eskiden beri tahrik edici şeyler yapıyor. Biz komşumuzla gerginlik olmasın diye aklıselim davranıyoruz. 

Çoğunu gündeme bile getirmiyoruz. Ancak Kardak konusunu fırsat bilerek durumu tırmandırıyorlar. Savunma Bakanı aklını başına toplasın. Aklıselim davranmamızı suiistimal etmemeleri lazım. Gereken cevabı vermesini de biliriz.Bakan’ın tavrı yeni değil. Biz bu tavırlarını Çipras’a da söyledik, söylüyoruz. İki ülke arasında ihtilaflı konular konuşarak çözülmeli. Sağduyulu olmak lazım. Durum tırmanırsa, Allah korusun istenmeyen bir kaza olursa bunun telafisi de olmaz. Büyük bir olgunluk içinde davranıyoruz. Yunan Savunma Bakanı da olgunluk içinde hareket etmeli.” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.