1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yusuf Öztürk: Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün
Yusuf Öztürk: Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün

Yusuf Öztürk: Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kente kruvaziyer gemilerle yapılan turlar sıfır noktasına inerken, herkesi bu konuda oturup düşünmeye davet etti.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk neredeyse sıfır noktasına dayanan İzmir'deki kruvaziyer turlarla ilgili ciddi uyarı ve önerilerde bulundu. Öztürk, kruvaziyer turizmde herkesin şapkasını eline alıp önüne koyup düşünmesi gerektiğini dile getirerek, "Kruvaziyerde tüm hizmet veren herkes oturup düşünecek. İzmir'in kaybetme lüksü yok. Odaların kentin tanıtımında daha fazla çalışması lazım. Kruvaziyerde ülke tanıtımı da şehir tanıtımı da çok önemli. Ne faydası var demek yanlış olur. Hele turizmde zor dönemdelerden geçiğimiz şu zamanda" dedi. 

Turların güvenlik sorunu ile ilgili iptal edilmesini doğru bulmadığını belirten Öztürk, "Eğer gemi turları güvenlik sorunu nedeniyle iptal ediliyorsa bugün Avrupa'nın birçok başkentinde patlamalar, terör yaşanıyor. Gemilerin gelmemesinin, rotaları başka limanlara kaydırmasının nedeni Türkiye'deki limanların alt yapı sorunlarından, liman masraflarının yüksek oluşundan kaynaklanıyor. Yolcuların sayısındaki büyük düşüş şirketlerin destinasyonlarını Uzakdoğu'ya kaydırıp bize 'siz tek alternatif değilsiniz' mesajı vermeleri" diye konuştu. 

Kendilerine göre, kruvaziyer turizmde önceliğin alt yapı sorunlarını halletmek olduğunu belirten Öztürk, "Gemilerin yanaştığı limanlarla birlikte yolcu salonlarınız rehabilite edilip yenilenmeli. İzmir kruvaziyer turda daha önce en iyi destinasyon seçildi. 2017 yılında önemli gelişmeler olacak. Burada tur yapan şirketlerin kaygıları ekonomik. Liman fiyatları mutlaka düşmek zorunda. Şansımızı yükseltmek için fırsat varken alt yapı problemlerini düzeltelim" dedi. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5907 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.