1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zeytinburnu Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası açılışı yapıldı
Zeytinburnu Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası açılışı yapıldı

Zeytinburnu Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası açılışı yapıldı

Zeyport Limanı içerisinde yapımına başlanan Zeytinburnu Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası törenle hizmete açıldı.

A+A-

Zeyport Limanı, Zeyport Limanı içerisinde yapımına başlanan Zeytinburnu Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Zeki Altunyaldız’ın ve Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın katılımıyla 30 Mayıs Çarşamba günü 14.00’da düzenlenen törenle hizmete açıldı. DTO’nun girişimi ve Denizcilik Müsteşarlığının izni ile kurulan Zeyport Limanı, bavul ticaretine yönelik sefer yapan gemiler için Salıpazarı Limanın yeterli olmaması üzerine inşa edilip hizmete girdiğinden bu yana büyümesini sürdürüp Türkiye’nin önemli limanları arasındaki yerini aldı.

Açılış konuşmasını yapan Zeyport Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Kartal, “Zeyport, başta DTO olmak üzere İDO, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Gemi Armatörleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Donatan Liman ve Yatırım, Türk Deniz Eğitim Vakfı, Milangaz LPG Dağıtım ortaklıklarıyla ortaya gelmiş bir kuruluştur. Bizler bu kurumların temsilcileri sıfatıyla Zeyport’un yönetim kurulunu oluşturmuş bulunuyoruz.1999 yılında hizmete açılan Zeyport Limanı’nda amaç o tarihlerde Salıpazarı Limanına katkı sağlamasıydı. Çünkü ciddi anlamda bavul ticareti çalışması vardı ve bunlar hep Salı Pazarı limanına yapılıyordu. Hala Salıpazarında büyük cruise gemilerin yanında bazı bavul ticareti işi yapan gemilerin varlığını görmek bizleri ciddi anlamda üzüyor. Bu amaçla açılan bu liman inşallah diğer limanlara örnek olarak gösterilecektir. İnanıyorum ki bugün açılışını yapacağımız Zeytinburnu Gümrük Müdürlüğü denizcilik sektörüne ülkemize ve gümrük camiasına çok hayırlı uğurlu işler yapacaktır.

"Çiçek gibi güzel bir ikbal limanı olacak"

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan konuşmasında şunları söyledi “Bir limanın şehir içinde bu kadar temiz olabileceğini çok önceleri ön görmezdik. Ama limanlarda kurallara uyulduğu zaman İstanbul gibi bir şehrin içinde ne kadar temiz olduğunu görebiliyoruz. Burası eskiden kum gemilerinin iskeleleriydi birazda yük gemileri vardı. Buradan çıkan arabaların özellikle kum kamyonlarının haddi hesabı yoktu. Ama şuan geldiğimiz noktada Zeyport büyük bir başarı öyküsü. Devletle yapılan güzel işler vardır ve Türkiye’de bu kalıba uyan ender şirketlerden bir tanesi Zeyport’tur. Zeytinburnu Belediyemiz bir çok kurumumuzla beraber o kadar güzel bir görev yaptı ki tamamı kamu menfaatine olan bir olayı gerçekleştirdi.”
Çok emek verdiklerini ve çok şeffaf çalıştıklarını ifade eden Kalkavan şunları dile getirdi, “Giderek buranın önemi artacak, gelen giden gemilere verilen hizmetle burası çiçek gibi çok güzel bir ikbal limanı olacak. Liman olması için de gümrük olması şart. Bugün limanız diyebiliyoruz. Artık Salıpazarı’ndaki gemileri de alabiliriz. O da bir engeldi, gümrüğün orda olmasının tartışmaları çıkıyordu. Zeytinburnu İstanbul’da kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyemiz. Buda Zeytinburnu’na yakışır bir kalıp olarak inşallah devam eder. Maksadımız tamamen çevreye duyarlı olarak güzelleştirerek Zeyport’u korumak. ”

"Dünyanın en iyi hizmetini verebilmek için çaba sarf ediyoruz"

“Son derece temiz ve örnek bir eseri ülkeye kazandırmaya, İstanbul’un Türkiye’nin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olmasına şahit olmaya hazırız” diyerek konuşmasına başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, limana tüm boyutlarıyla hizmet verecek bir özelliğini kazandırmak üzere Gümrük İdaresini açtıklarını ifade etti. Altunyaldız sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu açılışın sadece fiziki açılıştan öte birlikte çalışmanın ve üretmenin bir ürünü olduğunu ifade etmek istiyorum. Bakanlık olarak şunu yapmaya çalışıyoruz, tüm limanlarımızda iç gümrüklerimizde ve sınır gümrüklerimizde fiziki alan ve donanım olarak dünyanın en iyi hizmetini verebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bizler işimizi doğru yaparsak sizi rekabetçi kılabilirsek, dünyadaki rakiplerinize karşı en seri ve maliyet olarak da bekleme süreleri en aza indirilmiş ve maliyet kalemleri minimum düzeye çekilmiş hizmet verebilirsek hizmetimizi yaptığımıza inanır ve mutlu oluruz. Biz size dünyanın en iyi hizmetini verme noktasında çok kıymetli arkadaşlarımızla beraber bu misyona inandık” dedi. Altunyaldız, “Bugün burada hizmete sokmakta olduğumuz ve bir anlamda Zeyport’u bütünleyen Gümrük İdaremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarına bugünün anısına bir plaket takdim etmek istediklerini belirten Rıdvan Kartal, müsteşara plaketi kuruluşta önemli emekler sarf eden Adil Göksu, Recep Düzgit ve Altan Köseoğlu’nun takdim etmesini rica etti. Plaket takdiminin ardından kurdele kesimi gerçekleşti.
 

virahaber.com

2.20120601153631.jpg

7.20120601154344.jpg

 44.20120601154503.jpg

3.20120601153712.jpg

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.