1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zeytinburnu'nda yük gemisi karaya oturdu
Zeytinburnu'nda yük gemisi karaya oturdu

Zeytinburnu'nda yük gemisi karaya oturdu

Zeytinburnu'nda demirli olarak bekyen Kamboçya bayraklı Tallas isimli yük gemisi  fırtına nedeniyle sürüklenerek kıyıya vurd. Gemide hiç bir personelin bulunmadığı belirtildi.

A+A-

İstanbul  Zeytinburnu açıklarında demirli olan "Tallas" isimli gemi, fırtınanın etkisiyle sahile vurdu.

Zeytinburnu Sahili'nde Tallas isimli yük gemisi fırtına nedeniyle karaya oturdu.  Edinilen bilgilere göre Zeytinburnu açıklarında demirli olan Kamboçya bayraklı "Tallas" isimli gemi İstanbul'da etkili olan kuvvetli lodosun etkisiyle kıyıya sürüklendi. İçerisinde personelin bulunmadığı gemi kum iskelesi diye tabir edilen bölgeye vurdu.

Olumsuz hava şartları sebebiyle kurtarma çalışmaları henüz yapılamayan geminin sabaha karşı sürüklenmeye başladığı ifade edildi. Kum iskelesi olarak bilinen bölgede sahile vuran geminin, sürüklenme anında denizde bulunan diğer gemilere çarpmaması muhtemel bir faciayı da önledi. Geminin yakıt tankının boş olması sebebiyle yakıt sızdırma ihtimalinin de olmadığı öğrenildi.

2015 yılında mürettebatı tarafından terk edilen ve bu süre zarfında Zeytinburnu açıklarında demirli olan geminin geçen yıl da yan yattığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldığı açıklandı.

BAZI SEFERLER İPTAL

Marmara’da etkili olan fırtına, deniz ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle bazı İDO ve BUDO’nun bazı seferleri iptal edildi.

tallas.jpg

tallas1.jpg

tallas2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.