1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. “Zoe”, Msc Bellissima Gemisi İle Hizmete Giriyor
“Zoe”, Msc Bellissima Gemisi İle Hizmete Giriyor

“Zoe”, Msc Bellissima Gemisi İle Hizmete Giriyor

Avrupa ve Güney Amerika’nın en büyük Cruise firması MSC Cruises, sektörün ilk dijital kişisel asistanının isminin “Zoe” olacağını açıkladı.

A+A-

Açıklamayı, Southampton - İngiltere’de gerçekleştirilen 12. CLIA (Cruise Lines International Association) Konferansında  açılış konuşmacısı olarak söz alan MSC Cruises CEO’su Gianni Onorato yaptı. Southampton aynı zamanda kişisel dijital asistan Zoe’ın ilk kez hizmet vereceği  MSC Bellisima gemisinin denize indirileceği liman olacak. Onorato yaptığı konuşmada Cruise sektöründe teknolojinin önemine değinerek, uygulamaya koyacakları bu yeniliğin, MSC Cruises’ın misafirlerinin kişisel ihtiyaçlarını gidermek üzere gereken bilgiye ulaşmalarını yeni nesil teknoloji ile sağlayıp, seyahatlerini daha organize hale getirebileceklerini belirtti. 

Dijital Kişisel Asistan’ın kullanıma geçmesi ile, MSC Cruises’ın 2017’de MSC Meraviglia gemisinin denize indirilişi sırasında tanıtılan dijital inovasyon projesi olan “MSC For Me” bir üst aşamaya geçiyor. 

“Zoe” dünya teknoloji devi Samsung’a bağlı  HARMAN International ortaklığı ile geliştirildi. Proje için özel tasarlanmış bu cihaz, kabinde ve geminin farklı alanlarında kullanılabilecek ve 7 farklı dilde yönetilebilecek. Bu dijital hizmetin temel hedefi, misafirlerin kabinlerinden resepsiyona gitmesine gerek kalmadan istedikleri bilgiye kolayca ulaşmasını sağlamak. 

Gianni Onorato ayrıca yakın gelecekte gemilerde daha fazla kişiselleştirilmiş hizmet sunabilmek adına; Yapay Zeka; öğrenen makinalar, akıllı kabin gibi teknolojiler üzerine çalışmalara başlandığını ve Dijital Kişisel Asistan’ın bu projelerin ilk basamağını oluşturduğunu belirtti.

Vira Haber

Bu haber toplam 7269 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.