1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ZÜCDER sektör çalışanlarıyla bir araya geldi
ZÜCDER sektör çalışanlarıyla bir araya geldi

ZÜCDER sektör çalışanlarıyla bir araya geldi

Züccaciyeciler Derneği’nin (ZÜCDER) İstoç Ticaret Merkezi’nde verdiği sokak iftarı binlerce sektör çalışanını bir araya getirdi.

A+A-

6,5 milyar dolarlık iş hacmine sahip züccaciye sektörü, dün akşam İstoç Ticaret Merkezi’nde düzenlenen sokak iftarında bir araya geldi. Züccaciyeciler Derneği’nin (ZÜCDER) ev sahipliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine yoğun ilgi oldu. Ağırlıklı sektör firmalarının yer aldığı İstoç’ta düzenlenen sokak iftarına, 3 bine yakın züccaciyeci ve bölge esnafı katıldı.

İftar yemeğine; ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Tahsin Öztiryaki, İsmail Erdoğan, Murat Akyüz, Semih Şeftali, Murat Kolbaşı, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Solmazer, Tuncay Aslan ve Erol Ancel’in yanı sıra İstoç Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay da katıldı.
 

ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, 2004 yılında yedi üye ile kurulan ZÜCDER’in, bugün 400 üye sayısına ulaşarak sektörü temsil eden tek ve güçlü bir oluşuma dönüştüğünü söyledi.
 

İhracat hedefi 3 milyar dolar
 

Erdoğan, derneğin kuruluşundan bu yana sektör içi dayanışmayı sağladığını, sosyo ekonomik hak ve çıkarları gözetip geliştirdiğini ve problemlerin çözümünde önderlik ettiğini belirtti. Sektörün ZÜCDER sayesinde yaşanılan sorunları iletebileceği, fikir alışverişinde bulunabileceği ve güvenle temsil edilebileceği bir çatı örgütüne sahip olma şansını yakaladığını vurgulayan Erdoğan, “Şimdiye dek sektör sorunlarının çözümü için gerekli kurum ve kuruluşlarla direkt görüşme fırsatı yakaladık. Bundan sonra da sektör oyuncularının katılacağı çalışma komiteleri ile sorunların çözümü yönünde titiz bir şekilde çalışılacaktır” şeklinde konuştu.
 

Konuşmasında, sektörün cam, porselen, seramik, paslanmaz çelik, emaye, alüminyum, teflon, plastik mutfak eşyaları, bakır ev eşyası, kaşık, çatal ve bıçaklar, elektrikli küçük ev aletleri, elektrikli ocaklar, elektrikli çay ve kahve makineleri ve hediyelik eşya gibi çok geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini belirten Erdoğan, birçok üretici, toptancı, ithalatçı, ihracatçı, perakendeci ve distribütörü bünyesinde barındırdığını vurguladı. Yıllık 6,5 milyar dolar iş hacmine sahip olan züccaciye sektörünün bu yılın ilk beş ayında 1,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, yıl sonuna kadar ise hedeflerinin 3 milyar dolar olduğunu dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi:


“Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar davetimizi ise sektörün iş hacminin önemli bir kısmını teşkil eden İstoç’ta düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Züccaciye sektörü, çok sayıda üretici, imalatçı, toptancı, perakendeci, ithalatçı, ihracatçı ve distribütörü bünyesinde barındıran dev bir sektör. Her yıl giderek büyüyen başarı grafiğini sürdürdüğümüz takdirde, sektör olarak Türkiye’nin 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde ciddi bir paya sahip olacağız ve Türk ekonomisine katma değer yaratan konumumuzu devam ettireceğiz.”
 

1.20130729114318.jpg

3.20130729114331.jpg

4.20130729114342.jpg

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.