1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 100 ülke müziğe doydu
100 ülke müziğe doydu

100 ülke müziğe doydu

İlki 1982 yılında Fransa Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Müzik Festivali -fête de la musique- bu yıl da yaz mevsiminin ilk günü olarak kabul edilen ve Kuzey Yarımküre’de günlerin kısalmaya başladığı 21 Haziran günü gerçekleşti.

A+A-

Fransa’nın öncülüğünde Fransa’da başlayıp zamanla Avrupa’da ve dünyada 100 ülkeye kadar yayılan müzik gününe katılanlar 24 saat boyunca aralıksız müzik ziyafeti yaşadı.

Her çeşit müziğin sevenleriyle buluşmasına olanak veren festivalde, profesyonel grupların yanı sıra amatör gruplar da yerlerini aldı. Arabalardan, evlerden, ağaçlardan ama özellikle sokaklardan müziğin eksik olmadığı festivali kutlayan ülkeler arasında İngiltere, Belçika, ABD, Yunanistan gibi ülkeler de var.

Türkiye’de bugün kutlanacak

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı da bu yıl 21 Haziran’ı Dünya Müzik Günü olarak kutlayacaktı ancak terör saldırıları nedeniyle etkinlik bugüne ertelendi. İstanbul’un farklı iskelelerinde ve vapur seferlerinde devam edecek konser ve dinletiler, İstanbulluları cazdan Türk Halk Müziği’ne, Klasik Batı Müziği’nden Balkan ezgilerine, eski İstanbul eğlencesi Laterna’dan Türk Sanat Müziği’ne uzanan renkli bir programla İstanbullulara yolculuklarında eşlik edecek.Sabah 10.00’da Kabataş İskelesi’nde Laterna dinletisiyle başlayacak olan etkinlikler gün boyu sürüp, saat 21.00’de Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşecek 2010 Avrupa Kültür Başkentleri’nin en renkli ortak projelerinden biri olan “Karawane Orkestrası” konseriyle bitecek.

 

Hürriyet

Bu haber toplam 1067 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.