1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Mto’dan Eğitime Destek Projeleri
Mto’dan Eğitime Destek Projeleri

Mto’dan Eğitime Destek Projeleri

Marmaris Ticaret Odası ‘’Eğitim Şart’’ sloganı ile başlattığı eğitim faaliyetlerini sağlam zeminde devam ettirebilmek için Marmaris İlçe Müdürlüğü ile imzalanacak bir protokolün hazırlığını yapıyor.

A+A-

Marmaris Ticaret Odası ‘’Eğitim Şart’’ sloganı ile başlattığı eğitim faaliyetlerini sağlam zeminde devam ettirebilmek için Marmaris İlçe Müdürlüğü ile imzalanacak bir protokolün hazırlığını yapıyor.

Protokole Marmaris Ticaret Odası’nın yanı sıra Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odasını da katılarak protokolün ve projenin etki alanının genişletilmesi sağlanacak. Projenin amacının bütünüyle turizme endeksli olan Marmaris’te giderek tüm hizmet sektörlerinde çalışan ara elemanların mesleki kalifikasyonlarının arttırılması adına ‘’sürekli mesleki eğitim‘’ modeli benimsenmek olduğu açıklandı.

MTO yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Bu eğitimlerin yapılabilmesi için gereken eğitim merkezi olarak ise, İçmeler’de uzun seneler MEKSA Vakfının eğitim faaliyetini sürdürdüğü ve halen boş olan yer,önerildi.Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Şükrü Ayyıldız’ın büyük bir destekle katıldığı bu fikri diğer Meslek Odaları ile paylaşmak,onlarında desteğini alarak kapsama alanını genişletmek ve olgunlaştırabilmek için MTO bünyesinde hemen bir 2. toplantı yapıldı ve bu toplantıya MTO’nun dışında Getob,Türsab,Marmaris Şöförler Odası,Marmaris Deniz Ticaret Odası,Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve MEB Marmaris İlçe Müdürlüğü yetkilileri katıldı.Her Oda ve Kurum yöneticisinin büyük bir ilgiyle desteklediği bu projenin bir sonraki toplantısının İçmeler’deki TESK’e ait olan ve zamanında MEKSA Vakfının kullandığı binada yapılmasını kararlaştırıldı. Bu toplantılar sonucu ortak bir protokole imza atılır ve sürekli eğitimler başlatılabilirse Marmaris mesleki eğitimde ilk kez bu denli kararlılık ve bütünlük göstermiş olacak ve onbinlerce çalışanın bağlı olduğu meslek odaları toplu adım atıyor olacaklar” diye konuştular.

Meslek eğitiminde beraber hareket etme fikri konusunda ise Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdüresi Züleyha Aldoğan şöyle konuştu; Meslek eğitimi adına bugüne değin birçok kez kurslar düzenlendi ancak tüm odaların katılımıyla başlatabilirsek başarı oranımız artar’’

 

 

Haberkapısı

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.