1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 134 Yerde 1000 Dalgıçla Cumhuriyet’in En Büyük Dalışı Gerçekleşti
134 Yerde 1000 Dalgıçla Cumhuriyet’in En Büyük Dalışı Gerçekleşti

134 Yerde 1000 Dalgıçla Cumhuriyet’in En Büyük Dalışı Gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için Türkiye'nin en büyük sualtı etkinliği düzenlendi. 21 ve 22 Ekim 2023 günleri 134 ayrı noktada 1000’den fazla dalgıç sualtına inerek Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in kurucusu Büyük Atatürk’e bağlılığını kanıtladı.

A+A-

Cumhuriyet coşkusu; Bitlis’teki Nemrut Gölü’nden Kaş’ın berrak sularına kadar her yerde yaşandı. Azerbaycan, Makedonya, K.K.T.C.’den de dalgıçların ortak olduğu coşkuya ABD.’de yaşayan serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç da katıldı.

Dalışın merkez üssü Dolmabahçe Sarayı

Suyun altında unutulan ulusal değerleri hatırlatırken, denizlerinin korunması için çabalayan dalgıçlar tarafından kurulan Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, Türkiye’de gerçekleşen en büyük dalışa imza attı. Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın ardından Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında 100 ayrı noktada dalış hedefini aşarak 134 ayrı yerde gerçekleşti.

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu Başkan Yardımcısı Gökhan Karakaş, “Büyük zorluklarla kurulan şanlı Cumhuriyetimizin temel kazanımlarını korumak ve ulusal birliğimizi devam ettirmek için derinlere ineceğiz. Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleşmeyen bu dalışın merkezi Atamızın gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nın önü olacak” dedi.

120 metreye dalan ilk kadın Yasemin Dalkılıç da katılıyor.

Bitlis-Tatvan’da 2 bin 650 metre yükseklikte bulunan Nemrut Krater Gölü’nde dalacaklarını söyleyen Dalış Eğitmeni Kadir Ekinci, “Cumhuriyet’e gönül veren dalgıçlar, Mavi Vatan kavramının heyecanını cennet vatanımızın her mavisinde yaşatacak” dedi. Fethiye’de dalacaklarını söyleyen Dalış Eğitmeni Savaş Yapman ise, “Cumhuriyet coşkusu en güzel denizde ve derinde kutlanacak.” dedi.

Dalışa Türkiye’nin ilk serbest dalış rekortmen kadını Yasemin Dalkılıç ABD Florida’dan katıldı. Sualtı belgesel yapımcısı Savaş Karakaş, Fethiye derinliklerinden Cumhuriyet Dalışına destek verdi. Etkinliğe müzisyen Erhan Tozkoparan (Yankee) ile Türk pop ve Latin müziği şarkıcısı Ege’nin, 100. yıla özel hazırladıkları marş ve şarkıları ilk kez yayınlandı.

Vira Haber

 

 

Vira Haber

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.