1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 15. Medya ve fotoğraf yarışması başvuruları başladı
15. Medya ve fotoğraf yarışması başvuruları başladı

15. Medya ve fotoğraf yarışması başvuruları başladı

Ege Bölgesi’nde denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan “İMEAK DTO İzmir Şubesi 15. Medya ve Fotoğraf Yarışması”na başvurular başladı.

A+A-

Ege Bölgesi’nde denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan “İMEAK DTO İzmir Şubesi 15. Medya ve Fotoğraf Yarışması”na başvurular başladı.

Medya yarışması geçtiğimiz yıl olduğu gibi “Haber, İnceleme-Araştırma” başlığı ile tek dalda yapılacak. Yarışma için gönderilecek Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı, deniz turizmi, deniz temizliği ve balıkçılık konularını kapsayan eserlerin 1 Ocak 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında yazılı ve görsel basında yayınlanması gerekiyor. Yarışmacılar; eserlerin yer aldığı gazete veya derginin bir adet asıl ile 8 adet fotokopisini hazırlayacak. Televizyon veya radyo çalışanlarının ise ses ve görüntü kasetlerinden birer adet teslim etmeleri gerekiyor. Yarışmaya gönderilecek eserler 3 Mayıs 2018 Perşembe’ye kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilecek.

FOTOĞRAF YARIŞMASINDA ELEKTRONİK BAŞVURU

15. Fotoğraf Yarışması’na Ege Bölgesi’nde denizciliğin her alanında yaşanan gelişmeleri yansıtan eserler katılacak. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olan yarışmada, fotoğraflar renkli ve siyah-beyaz olabilecek. Cekimler, jpg/JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte olacak. Yarışmacılar eserlerini elektronik ortamda gönderecek. Yarışmacı, yarışmaya en fazla 2 fotoğrafla katılabilecek. Eserler 1 Mayıs 2018 tarihine kadar gönderilebilecek. Yarışmacılar şartnameye Oda web sitesi olan dtoizmir.org.tr üzerinden ulaşabilecek.

İMEAK DTO İzmir Şubesi 15. Fotoğraf Yarışması’nın Seçici Kurulu’nda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühal Özel Sağlamtimur, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Anadolu Ajansı İzmir Bürosu Kıdemli Foto Muhabiri Cem Öksüz, Sualtı Fotoğraf Sanatçısı Murat Kaptan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, Yaşar Üniversitesi Medya Merkez Müdürlüğü Fotoğraf Teknisyeni Yaman Umut Bilir yer alıyor. Yarışmada ilk 3’e giren eser sahibinin yanı sıra mansiyon ödülleri de verilecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu yıl 15. kez düzenlemekten gurur duydukları Medya ve Fotoğraf Yarışması ile denizciliğe kamuoyunun ilgisini çekmeyi ve Ege’nin denizcilikteki gücünü fotoğraflarla yansıtmayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, “Gazetecilerin yaptığı haberler ve fotoğraf sanatçılarının deniz konulu eserleri en büyük misyonumuz olan “Denizci Millet Denizci Ülke” hedefine ulaşmamızda bize güç veriyor” dedi.

yaris15.png

Vira Haber

Bu haber toplam 6473 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.