1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 150 bin kişi yurtdışına gitti
150 bin kişi yurtdışına gitti

150 bin kişi yurtdışına gitti

Türkiye'de alternatif tatil akımlarının gelişmesi ve özellikle lüks yolcu gemisi olan cruise'lara ilginin artması turizm firmalarını da hareket geçiriyor.

A+A-

Ege-Adriyatik turlarını gerçekleştirdikleri 'MSC Magnifica' gemisiyle bir basın turu düzenleyen Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, gemi turlarının dünyanın bir çok yerini gezmiş tatilciler tarafından tercih edildiğini dile getirerek, özellikle her sabah farklı bir limana uğranmasının tatilcileri cezbettiğini belirtti.

Cruise gemilerinin birçoğunun 5 yıldızlı otel konforunda tatil imkanı sunduğunu belirten Özkar, "Bizim hedefimiz de Türk tatilcilerini gemi turlarına alıştırmak. Gemi turları, belli yaşın üstündekilerden gençlere hatta çocuklu ailelere kadar her yaşa hitap ediyor" dedi.

 150 bin kişi yurtdışına gitti

Türk tatilcisinin yurt dışı turlarına gösterdiği ilgiye de dikkati çeken Özkar, geçen yıl 150 bin kişinin Türkiye'den yurt dışına tatil amaçlı gittiğini, pek çok yurt dışı turun Türkiye'de yurt içinde yapılan tatilden çok çok daha ucuza geldiğini de söyledi.

Özkar, Türk tatilcilerin sırasıyla Budapeşte-Prag-Viyana, Klasik İtalya ve Balkan ülkelerindeki tatillere rağbet ettiğini kaydederek, Dubrovnik gibi vizesiz turların da büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Hürriyet

Bu haber toplam 1087 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.