1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. 16. TÜRK-RUS denizcilik istişare toplantısı yapıldı
16. TÜRK-RUS denizcilik istişare toplantısı yapıldı

16. TÜRK-RUS denizcilik istişare toplantısı yapıldı

16. TÜRK-RUS Denizcilik İstişare Toplantısı, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Anadolu Hisarı Eğitim Tesisleri’nde yapıldı.

A+A-

Vira Haber Merkezi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yapılan toplantıda konuşan UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Rus meslektaşlarını ülkemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye ve Rusya arasında denizcilik alanındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini önemle vurguladı. 

Katılımcılar ile birlikte Liman Devleti Kontrol (PSC) uygulamaları, bayrak devleti uygulamaları, klas kuruluşlarının yetkilendirilmesi gibi konuların konuşulduğu toplantının ardından İstinye Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ne bir ziyaret yapıldı.

turk_rus_denizcilikistisaretoplantisi-1.jpg

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)’nin faaliyetleri, Türk Boğazlarıyla ilgili istatistikler, seyir emniyeti ve güvenliğine yönelik yapılan çeşitli uygulamalar hakkında katılımcı heyete bir brifing verildi. Heyete bu kapsamda KEGM tarafından verilen Gemi Kurtarma, Arama-Kurtarma, Seyir Yardımcıları, Haberleşme ile Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri hakkında kapsamlı bir sunum da yapıldı.

turk_rus_denizcilikistisaretoplantisi-2.jpg

Yapılan detaylı sunumun ardından Rus heyet operasyon odasında çeşitli incelemelerde bulundu. Operasyon odasının gezilmesi sonrası, “Nene Hatun” acil durum müdahale gemisine bir ziyaret gerçekleştirildi. Heyete öncelikli olarak geminin konferans salonunda Nene Hatun gemisi tanıtılarak KEGM imkân ve kabiliyetleri, yapılan operasyonlar, olası bir kaza sonrası deniz kirliliğiyle mücadelede kullanılacak ekip ve ekipmanlarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Soru cevap kısmının ardından Nene Hatun gemisi gezdirilerek geminin faaliyetleri,  sevk ve idare şekilleri hakkında bilgiler katılımcı heyete aktarıldı.

turk_rus_denizcilikistisaretoplantisi-3.jpg

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.